WORKING GIRL

Hoe haal je het meest uit het eLearning programma van je werk?

Haal het meest uit het e-learning programma van je werk

Veel wat grotere bedrijven bieden een eLearning programma aan waar werknemers online trainingen kunnen volgen. Grote kans dat je heel enthousiast werd over het idee, maar dat je er eigenlijk nog nooit écht aan toegekomen bent. Zonde, want je kun er erg veel van leren en bovendien geeft het aan dat je toegewijd bent aan je werk en zal het dus op twee manieren kunnen bijdragen aan dat jij beter gaat presteren op je werk en ook beter beoordeeld zult worden. Succesvolle mensen stoppen nooit met leren en blijven investeren in zichzelf, of dat nu in de vorm van tijd, geld of allebei is. Tijd dus voor jou om dit eens serieus te nemen en meer te halen uit het programma dat aangeboden wordt!

Plan standaard tijd in

Als je geen tijd gaat inplannen dan komt het er waarschijnlijk nooit van, want tijd over hebben komt waarschijnlijk niet vaak voor. Bedenk voor jezelf hoeveel tijd je ongeveer per maand nodig hebt om een bepaalde cursus te kunnen volgen en écht iets bij te leren en plan daar vervolgens structureel tijd voor in. Neem dit net zo serieus als andere taken en deadlines in je agenda en zie het dus ook niet als een optie om het te skippen en om te ruilen voor een taak waar je op korte termijn misschien meer aan hebt om het gedaan te krijgen. Op die manier komt er namelijk nooit iets van. Je moet wat dat betreft streng zijn voor jezelf en regelmatig een middagje inplannen om te besteden aan bijleren. Zo houd je het werk ook leuk en afwisselend voor jezelf en kun je de nieuwe inzichten weer gebruiken en delen met je collega’s! Win-win!

Overleg met je manager

Overleg met je manager over welke trainingen voor jou een goede aanvulling zouden zijn. Misschien is het handig als je wat bijleert over de industrie, het soort producten dat jullie bedrijf aanbiedt, of juist over een bepaalde vaardigheid waarin je nog wel wat oefening kunt gebruiken, zoals presenteren of sales. Je manager betrekken in jouw learning curve is sowieso een goed idee omdat hij of zij zo het idee heeft erbij betrokken te zijn. Daarnaast kan hij natuurlijk ook goed inzien waarin in ieder geval híj vindt dat jij jezelf nog meer zou kunnen ontwikkelen! En het is natuurlijk altijd goed om daar gehoor aan te geven en te laten zien dat je zijn mening waardeert en er iets mee doet.

Discussieer over de learnings

Wanneer je een bepaalde training gevolgd hebt, kun je ervoor kiezen om het daarbij te laten: je hebt wat geleerd, het was leuk om ermee bezig te zijn, maar nu is het weer tijd om back to business te gaan. Wat heb je er dan uiteindelijk aan gehad? Veel minder dan de potentie die het je biedt, in ieder geval! Deel je nieuwe inzichten met collega’s en je manager en discussieer over hoe bepaalde dingen wel of niet toegepast kunnen worden in jullie werk. Op die manier gebruik je je kennis ook actief én laat je je manager zien dat je constant bijleert en dus een ontwikkelingscurve doormaakt. Extra inzet wordt altijd gewaardeerd en nieuwe invalshoeken op de bestaande werkzaamheden ook, dus dit is een gemiste kans die het eLearning programma je biedt! Het moet overigens natuurlijk niet de overhand gaan krijgen; dat de mensen om je heen denken dat je alleen nog maar met deze inzichten bezig bent; alles met mate! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *