WORKING GIRL

DEZE HOOGLERAAR PUBLICEERT CV MET MISLUKKINGEN

failure

Soms lijkt het alsof de carrières van anderen enkel bestaan uit aaneengesloten successen. Nieuwe baan hier, topproject daar, promotie zus, zakenreis zo, … Je kunt er behoorlijk onzeker van worden wanneer dat bij jou niet het geval is en het lijkt alsof jouw carrière uit alleen maar mislukkingen bestaat. Een geniale hoogleraar van de vooraanstaande universiteit Princeton besefte zich dit ook en publiceerde zijn CV of Failures.

Op het CV heeft Johannes Haushofer werkelijk al zijn mislukkingen opgesomd: studies waarvoor hij afgewezen is, banen die hij niet kreeg, awards die aan zijn neus voorbij gingen, papers en funding voor zijn onderzoeksprojecten die afgewezen werden.. kortom: genoeg om je een totale mislukking over te voelen. Hij besloot het te publiceren op het moment dat hij afgewezen werd voor een baan op dezelfde dag als Ronaldinho te horen kreeg dat hij geen plek zou krijgen in het nationale elftal. “Yes, ik ben netals Ronaldinho”, dacht hij toen. Gevolgd door de gedachte dat voor voetballers al hun mislukkingen openbaar zijn en dit een enorme stimulans moet zijn voor jonge voetballers aan het begin van hun carrière.

Verder geeft hij ook toe dat hij nooit sollicitiebrieven verstuurd heeft naar Yale en Harvard, simpelweg omdat hij niet dacht dat hij daarvoor goed genoeg zou zijn. Herkenbaar? Een succesvolle carrière bestaat dus niet uit enkel successen maar uit minstens zoveel afwijzingen en mislukkingen, steek je kop niet in het zand maar ga gewoon weer vol positieve energie op naar je volgende succes!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *