LIFESTYLE, OFF-DUTY

6 simpele tips voor een luxere badkamer

We schreven al eerder over hoe je je slaapkamer een make-over geeft zodat het aanvoelt als een fijne hotelkamer. Maar hotelbadkamers zijn vaak ook ontzéttend fijn. Plekken waar je je helemaal zen voelt en tot rust kunt komen na een hectische dag of week. Een echte must voor carrièremeisjes dus! Met de volgende tips en inspiratiebeelden heb je binnen no-time een badkamer met een enorm luxegevoel!

1. Weinig spullen

De sleutel naar een hotel-achtige badkamer is zo min mogelijk spullen. Hoe leuk het ook is om al je make-up en doucheproducten lekker uit te stallen; het creëert niet bepaald het zen-gehalte waar we naar op zoek zijn. Uit het zicht dus! In een afgesloten kast of lade.

2. Handdoeken game

Regel één voor een badkamer als een hotel is om al je handdoeken te kiezen in één kleur. Wit of crème zoals je in veel hotels ziet, of juist in een mooie donkere kleur. Als ze maar allemaal hetzelfde zijn. Gooi oude, verwassen handdoeken weg en houd alleen degene die zich nog kunnen kwalificeren qua kwaliteit ;). Rol ze vervolgens mooi op voor in een kast of een mand, of leg ze netjes verdeeld over een paar planken. Het belangrijkste is daarbij dat je ze niet propt, maar mooi verdeelt over de planken. Niets in je hotelbadkamer moet eruit zien alsof het maar net past.

hotel-badkamer-inrichting
hotel-badkamer-inrichting

3. Witte, zachte badjassen

Dit is natuurlijk een no-brainer, geen hotel is compleet zonder heerlijke badjas. Bonuspunten wanneer je je naam of initialen erin laat fotograferen.

4. Potjes & doosjes

Goed, zoveel mogelijk moet dus uit het zicht. Maar in plaats van alles in een laatje te proppen, kun je bepaalde dingen ook in een mandje of doosje bewaren. De make-up die je dagelijks gebruikt in een mooi mandje en de watjes in een afsluitbare pot, om maar een paar dingen te noemen. Een stuk leuker dan het los te laten rondslingeren, of in de plastic verpakking op een plankje neer te leggen. Het staat mooi in je badkamer en het geeft je nét even dat fijne luxe gevoel zoals in een hotel.

hotel-badkamer-inrichting

5. Luxe badproducten

Je hoeft echt niet voortaan alleen nog maar bij Rituals te shoppen, maar door slechts een paar mooie, luxe producten in je badkamer neer te zetten krijg je wel snel die fijne luxe uitstraling. Door bijvoorbeeld een pot bodycrème van Rituals op je wastafel of in je kast neer te zetten en de rest gewoon telkens op te bergen, krijg je al heel snel dat gevoel.

6. It’s all in the details

De details maken je badkamer af. Een houten krukje of ladder, een (geur)kaars op de badrand, een mooie mand voor je was of schone handdoeken en een mooi zeeppompje bijvoorbeeld kunnen een wereld van verschil maken! Als je houdt van het ‘jungle’-gevoel kun je bovendien nog een mooie grote plant of een aantal kleine neerzetten. Ook een paar takjes in een bekertje, een ronde spiegel, of een mooie tandenborstelhouder kunnen een enorm verschil maken!

En daarna is het genieten geblazen in je eigen spa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *