LIFESTYLE, OFF-DUTY

Hotel-ify je slaapkamer. Slapen als in een luxehotel

Eén van de heerlijkste dingen aan slapen in een hotel is dat luxe en ontspannen gevoel dat de hotelkamer je kan geven. Ook thuis is het fijn wanneer je slaapkamer echt de plek is om tot rust te komen en waar je kunt ontspannen en even kunt ontsnappen aan je drukke bestaan als carrièremeisje. Tijd dus voor een stappenplan om je eigen slaapkamer die hotel-vibe te geven!

1. Kies een rustig kleurenpalet

Als er één ding is wat opvalt wanneer je op Pinterest door foto’s van perfecte slaapkamers bladert, is dat er bij allemaal gekozen is voor één kleurenpalet en daar niet van afgeweken wordt. Kies bijvoorbeeld voor grijstinten, donkerblauw of donkergroen of juist heel lichte kleuren met bijvoorbeeld wit en roze. De accenten kun je vervolgens in koper, goud of hout doen, of iets anders wat mooi past bij je basis kleurenpalet.

2. Beddengoed is key

Geen hotelkamer zonder super zacht, donzig hotelbed met een overload aan kussens. Wit beddengoed is over het algemeen heel mooi voor een rustige, cleane uitstraling, maar ook linnen beddengoed zonder print staat vaak prachtig. H&M Home heeft bijvoorbeeld hele mooie. Voeg lekker veel kussens toe, waarbij je wel weer voor een opdruk kunt kiezen om het geheel iets speelser te maken. Zelf heb ik bijvoorbeeld kussentjes met cactussen en bananenbladeren erop, gecombineerd met een wit dekbedovertrek.

3. Maak eén accentmuur

Witte muren zijn prachtig en geven iedere kamer een lekker minimalistische uitstraling. Het is vaak echter wél heel mooi om op één muur een accentkleur aan te brengen. Met een donkere kleur breng je veel rust aan in je slaapkamer en het geeft vaak een prachtig effect. Zorg er wel voor dat de balans tussen donker en licht goed blijft; ga dus voor één donkere muur en bijvoorbeeld donker beddengoed, maar houd de rest van de slaapkamer licht en rustig. Grijs, donkerblauw en donkergroen zijn bijvoorbeeld super mooie kleuren om hiervoor te gebruiken die ook heel veel rust uitstralen. Vaak is het het mooist wanneer je de muur achter je bed schildert.

hotelkamer-slaapkamer-interieur

hotelkamer-slaapkamer-interieur-2

4. Creëer een zenhoekje

In de echt fijne hotels vind je ook vaak een ‘zenhoekje’. Een plek waar je in een stoel een boek kunt lezen of met iemand kunt bellen en even helemaal tot rust kunt komen. Zet in een hoekje van de kamer of bij het raam een lekker grote stoel neer met een klein poefje of tafeltje. Een kleedje of schapenvachtje en een grote bos bloemen maken het helemaal af. Dit is dé manier om vaker een boek te pakken in plaats van op je telefoon te zitten!

5. De nachtkastjes zijn de final touch

Een mooi nachtkastje maakt de uitstraling van je bed helemaal af. Kies voor glas en goud bijvoorbeeld of juist mooi hout. Het belangrijkste is; houd ze rustig! Dus één fotolijstje of een bos bloemen is genoeg, samen met bijvoorbeeld een mooie lamp en het boek dat je op dit moment leest. Sissy-Boy en Zara Home hebben vaak hele mooie in de collectie!

6. Maak het af met groen

Botanisch is nog steeds één van de grootste woontrends momenteel en wij snappen wel waarom! Groen creëert binnen no-time een oase van rust in een kamer én het maakt de kamer in één klap een stuk hipper. Zet dus ergens een mooie cactus of een lekkere jungle-like bananenplant neer voor de final touch.

Deze en meer inspiratie vind je op ons Pinterest bord! Lees hier hoe je met 6 tips je badkamer omtovert tot een hotelbadkamer of spa!

hotelkamer-slaapkamer-interieur-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *