AWAY FROM THE BUZZ, LIFESTYLE

EEN IDYLLISCH WEEKEND NAAR CINQUE TERRE

Weekend trip Cinque Terre

Nog op zoek naar de perfecte bestemming voor een (romantisch) weekendje weg? Een keer geen zin in een standaard stedentripje naar Londen, Parijs of Barcelona? Cinque Terre is the place to be. Deze 5 vissersdorpjes aan de Italiaanse Rivièra hebben alles wat je zoekt: charme, heerlijk eten, prachtige natuur en ze liggen – uiteraard – allen aan zee.

De prachtige, felgekleurde vijf vissersdorpjes zijn allen tegen kliffen aangebouwd en vormen zo een kleurig geheel langs de kust. Pitteresker dan dit krijg je het haast niet. Veel mensen zegt de naam niets, maar haast iedereen heeft de foto’s weleens voorbij zien komen op social media. Het schijnt dat de vissers vroeger zo hun huis konden zien vanaf zee, wanneer ze terugvaarden naar huis. Het maakt deze Italiaanse kust in ieder geval tot een sprookjesachtig geheel.

Weekend trip Cinque Terre

UNESCO Werelderfgoed

De dorpjes en de natuur eromheen staan bovendien niet voor niets op de werelderfgoedlijst. Je koopt voor ongeveer 16 euro een kaart voor het National Park waarmee je de wandeling van dorp naar dorp kunt maken. Bovendien krijg je daarmee ook vervoer naar het eerste dorpje toe en mag je de kaart gebruiken als ticket voor de trein die de dorpjes met elkaar verbindt.

Wij zijn allereerst met een busje naar het eerste dorpje, Riomaggiore, gegaan waar we hebben ontbeten en rondgewandeld. Daarna hebben we de trein genomen naar het laatste dorpje, Monterosso. Vanaf daar hebben we het wandelpad genomen naar Vernazza wat misschien wel het mooiste dorpje is. Vanaf het wandelpad, dat helemaal langs de kust en over de berg loopt heb je een prachtig uitzicht op beide dorpjes, de klif en de zee met golven en vissersbootjes onder je. De eindeloze trappen zijn onder de brandende zon weliswaar nog best zwaar maar het uitzicht maakt dat meer dan goed.

Weekend trip Cinque Terre

Je loopt langs terrassen vol wijngaarden, wilde bramenstruiken en citrusbomen en iedere hoek is wel een Instagram-waardig plekje. Het feit dat je compleet bezweet en uitgehongerd aankomt in Vernazza is ook niet eens het grootste probleem (zo ziet iedere toerist eruit), met een ijskoude Aperol Spritz en een goede pizza zijn beiden immeers binnen no-time weer verholpen.

Afhankelijk van de warmte en de tijd die je nog hebt kun je ervoor kiezen om de rest van de dorpjes weer met de trein te doen (is slechts een paar minuten afstand) of kiezen om nog een gedeelte van het wandelpad te lopen. Alhoewel alle dorpjes op elkaar lijken hebben ze toch ook ieder iets unieks.

Weekend trip Cinque Terre

Slapen

Slapen kun je doen in het nabijgelegen La Spezia – een industriestad die net iets voor Cinque Terre ligt. Als wij je echter een plek mogen aanraden dan is het idyllische Il Borgo di Campi, een ware droomplek. Deze tegen de klif aangebouwde appartementjes hebben enorm veel privacy, vrijwel allemaal sea view en liggen in een soort park met overal felgekleurde bloemen en prieeltjes. Op het bovenliggende terras kun je overigens heerlijk ontbijten en dineren met uitzicht op de zee, tussen lichtlinnen gordijnen door. Zoals je je een romantisch oord voorstelt.

Qua eten zelf moet je overigens écht de streekpasta Trofie alla Genovese proberen; heel simpel maar het lekkerste pesto-gerecht dat je je kunt voorstellen. De ravioli met ricotta-spinazie vulling die je veel in het noorden van Italië tegenkomt is bovendien ook een echte aanrader. Vul het aan met de vele heerlijke wijnen die Italië rijk is en je dineetje kan niet meer stuk.

Bekijk ook onze reistips voor IJsland, Lissabon en Cuba!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *