BOOK CLUB, LIFESTYLE

Het inspirerende leven van een first lady

Inspirerende leven first lady

Hillary Clinton mag dan helaas niet nogmaals in het witte huis komen te wonen, maar ze was wel veruit één van de meest ambitieze first lady’s uit de geschiedenis. Één die zich toen al bemoeide met de politiek en een kantoor eiste in de West Wing, die normaliter toebehoort aan de president en zijn staff. Waar je vaak alles hoort over de gedachten van de president, weet je stukken minder over die van de first lady. In hoeverre zij zich bemoeit met de politieke keuzes van haar man en wat haar eigen ambities zijn. Met een fantastische huidige first lady als Michelle Obama, zou je geloven dat zijzelf nog eens een gooi naar het presidentschap zou willen doen, maar na het lezen van het boek ‘First lady’s’ besef je dat die kans waarschijnlijk erg klein is aangezien ze het leven in het witte huis verschrikkelijk blijkt te vinden. In deze biografie neemt Kate Anderson Brower je mee door een tijdperk van moderne first lady’s en de invloed die zij uitgeoefend hebben op hun man en de wereld.

Er staan onthullingen in over iedere presidentsvrouw, of zij nu meer op de voorgrond trad of liever binnen de intieme sferen van het witte huis verbleef. Het is het meest intieme, elitaire clubje vrouwen ter wereld en de vrouwen die ertoe behoren steunen elkaar vaak door dik en dun. Maar er zijn ook intriges, momenten van intense haat naar elkaar toe, vooral wanneer het aankomt op kritiek op hun mannen. Want dat zijn ze bovenal: de grootste vertrouweling en steun van hun man; de president van Amerika. Vaker wel dan niet zijn er vooraanstaande personen van de staff van een president ontslagen door toedoen van de first lady, die achter de schermen een enorme invloed uitoefent. Immers; zij slaapt ‘s avonds in bed bij de president en met haar deelt hij zijn eerlijkste gedachten.

Van de ambitieuze Hillary die het aan de stok kreeg met haast iedereen van de staff van president Clinton, tot Jackie Kennedy die het leven in het witte huis aanvankelijk hemels vond en zich toelegde op het ‘renoveren’ ervan, zoals ze het zelf noemde. Van Michelle Obama die voordat ze first lady werd zelf een succesvolle carrière had en jaarlijks bijna 3 ton verdiende, meer dan haar man, en die zich nu gevangen voelt binnen de muren van het best bewaakte huis ter wereld, tot Betty Johnson die na het presidentschap van haar man zelf nog beroemder werd dan hij dankzij haar verslavingen aan alcohol en medicijnen en dit bespreekbaar maakte in het land. Je leest de meest interessante details van vrouwen die leven voor de carrière van hun man, maar tegelijkertijd zelf een vreselijk inspirerende invulling weten te geven aan hun rol als first lady.

Vrouwen die een voorbeeld zijn voor alle vrouwen ter wereld.

Je koopt First Lady’s van Kate Anderson Brower voor € 12,99 op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *