FASHION, LIFESTYLE, LOOKS

2017 is het jaar dat ik ga investeren in kwaliteit

investeren-in-kwaliteit

Op Aranka’s instagram zag ik gisteren een post over dat zij klaar is met fast fashion en zich meer wil toeleggen op het kopen van kwalitatieve producten waarmee je langer doet. Kwaliteit boven kwantiteit dus en je minder laten opjagen door het materialisme. Het is iets waar ik me enorm in kan vinden en wat ik me -onbewust- ook voorgenomen heb de laatste tijd. Niet meer gaan voor meer en veel, maar voor minder en investeren.

Ja, ik ben zo iemand die zich makkelijk kan laten meeslepen in de trends en daardoor elk seizoen een nieuwe variatie op haar persoonlijke stijl vindt. Zie ik iets op de talloze blogs die ik volg? Dan klik ik het al snel in mijn online mandje en voor ik het weet heb ik mezelf weer een mini make-over gegeven. Ik geniet er oprecht van en het is ook echt onderdeel van ‘mij’. Mensen om me heen kennen me niet anders.

Het is ook niet zo dat ik me daar de laatste tijd slecht over ben gaan voelen waarom ik het graag wil veranderen. Nee, ik denk eerder dat het iets is wat zo is gegroeid. Door me meer bezig te houden met mijn carrière (tenminste, op een office manier) en er daarnaast over schrijf, ben ik automatisch mijn stijl daarop gaan aanpassen. Because that’s me. Dat is ook het mooie aan een persoonlijke stijl, vind ik, dat het met je meegroeit door allerlei levensfases heen. Momenteel heb ik er dus meer behoefte aan om me te kleden op een manier die zowel office appropriate is, als ook heel ‘eigen’ en hip. Eigenlijk waarmee ik jullie op Girl Almighty altijd probeer te inspireren, zoals dit recente artikel over blogger Fashion Landscape.

Een mix van mooie materialen, statement pieces in de vorm van (designer)tassen, mooie sieraden en een paar goede schoenen + zonnebril. Goed, die designertas is er dan nog niet, maar het is wel iets waarvan ik besloten heb er in 2017 dan écht eens in te gaan investeren. Want: hetgeen wat me altijd tegenhield (en nog steeds wel doet), zijn de prijzen.. ik blijf het moeilijk vinden dat aan mezelf te verantwoorden. Maar maandelijks een groot gedeelte van mijn maandsalaris aan Zara spenderen, vind ik dan wel weer totally ok. Niet helemaal in lijn met elkaar, dus. In plaats van ‘veel’ wel leuke dingen die ik een paar seizoenen draag, wil ik me gaan focussen op stukken die ik écht prachtig vind. Waar ik nog steeds zo blij van kan worden als dat ik vroeger werd wanneer ik onverwacht iets mocht kopen van mijn moeder.

Bovendien ook een stuk beter voor de rest van de wereld: minder weggooien, minder consumeren, je minder laten beïnvloeden door de en je er vooral niet gek door laten maken. Ik ben goed begonnen met een paar Louis Vuitton oorbellen waarvan ik iedere dag weer súper blij ben wanneer ik ze in mijn oren hang. Duurzaamheid betekent in dit geval namelijk niet alleen dat het beter is voor mens & milieu, maar ook dat de stukken in het algemeen duurzaam zijn in mijn kledingkast: een strenge selectie in de pashokjes zorgt voor een kast waarvan ik súper gelukkig ben met nagenoeg ieder stuk dat erin hangt. Dát is mijn doel voor 2017. Me laten beïnvloeden door mezelf, en niet door die overuren draaiende mode industrie.

Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *