LIFESTYLE, OFF-DUTY, WORKING GIRL

DIT IS HOE JE JOUW DROOMLEVEN NÚ LEEFT

droomleven

Een droomleven… Je hebt vast een tot in de details uitgewerkt idee in je hoofd van hoe jouw droomleven eruit ziet. Misschien komt daarin een inloopkast voor, een Chanel tas, de perfecte hubby met wie je een Pinterest bruiloft organiseert, 2 model-like kindjes produceert en een Golden Retriever die vrolijk rondhuppelt in jullie enorme tuin mét jacuzzi in het Gooi. Je weet precies welke stappen je moet maken om uiteindelijk je droomcarrière te bewerkstelligen en kunt niet wachten tot het zo ver is. Maar daarvoor moet je nu wel concessies doen: keihard werken, je sociale leven op een laag pitje zetten, verhuizen.. you name it. Ontzettend goed dat je jezelf doelen stelt en er strategisch naartooe werkt, maar soms verlies je uit het oog dat je ook nú al een droomleven kunt hebben. Wij vertellen je hoe.

Het grootste geheim zit hem eigenlijk in het feit dat doordat we zo doelgericht zijn. Een geweldige eigenschap die je ver zal brengen in het leven, simpelweg omdat je weet wat je moet doen om je dromen te bereiken en bereid bent om daarvoor hard te werken. Überhaupt het feit dát je je dromen en doelen al zo duidelijk formuleert en weet geeft je een stapje voor op de rest, je zult namelijk versteld staan van hoeveel mensen echt geen idee hebben en ‘maar wat doen’. Toch kan dit ook een gevaar zijn. Door altijd maar bezig te zijn met het volgende doel besef je soms niet dat je een groot gedeelte van je droom vaak al leeft! Laten we een voorbeeld nemen. Misschien is het je doel om top manager te worden voor een grote multinational, je bent constant bezig met de stappen die je binnen het bedrijf moet maken om daar te komen. Netwerken, overwerken, extra taken op je nemen… Het kost veel tijd en energie, maar het is voor het goede doel. Vergeet alleen niet dat je voor een groot gedeelte je droom nú al leeft: je hebt een veelbelovende functie binnen een geweldig bedrijf, misschien al wel het bedrijf van je dromen. Je wordt omringt door leuke collega’s, vindt je werk fantastisch of werkt met geweldige producten bijvoorbeeld. Besef je dat eens in plaats van alleen maar te bedenken dat dit enkel het ‘opstapje’ is.

Een huis in het Gooi en een bruiloft met jurk van Vera Wang en ringen van Tiffany’s heb je misschien ook niet, en wellicht – je grootste angst – zul je dit ook nooit precies op die manier hebben. Maar wat veel meer waard is, is het feit dat je nu juist al wel die geweldige relatie hebt en gelooft dat die bruiloft en happily ever after er gaan komen. Samen genoeg verdienen om jullie appartement in te richten zoals jullie het willen en bij de Zara niet over alles twee keer te hoeven nadenken of je het kunt betalen is al zo’n grote stap in de richting van die droom! Besef dat en realiseer je hoe gelukkig je eigenlijk al bent, je leeft al een gedeelte van je droomleven. Het kan eigenlijk alleen maar beter worden, dus een mooier, groter huis en misschien zelfs een Chanel tas komen dan vanzelf.

Focus je dus eens op de aspecten van je leven die al passen binnen dat ‘droomplaatje’ en niet enkel en alleen op het einddoel. Het zijn er vaak meer dan je denkt. Door dit vaker te beseffen zul je zien dat je gelukkiger wordt, het gaat namelijk niet alleen om het einddoel, maar net zo goed om de weg er naartoe. Als je altijd alleen bezig bent met de doelen en dromen voor de toekomst resulteert dit vaak in het feit dat je nu niet beseft dat je hoe gelukkig je al bent, omdat je altijd realiseert in hoeverre je leven nog niet voldoet aan je ideaal in plaats van in hoeverre het dat al wel doet. Je doelen voor later zijn dan inspiratiebronnen om zo door te gaan en alle aspecten die je nu gelukkig maken te maximaliseren. Zoals Miley Cyrus al zei: “It’s the climb”. – En wie is er nu een betere inspiratiebron? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *