WORKING GIRL

Jezelf onmisbaar maken bij het bedrijf waar je werkt

Onmisbaar worden bij je bedrijf

Niemand is onmisbaar. Dat is tenminste wat je altijd voorgehouden wordt, zeker wanneer een persoon zich lastig opstelt wat betreft bijvoorbeeld zijn salaris of werkuren. Toch zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen waardoor mensen je als onmisbaar gaan zien binnen het bedrijf en waardoor je dus meer zekerheid voor jezelf creëert om te mogen blijven werken bij het bedrijf én om verdere stappen te maken. En als je soms denkt dat dit is voorbehouden aan mensen die al op (senior) management niveau zitten dan heb je het mis; concierges die álles weten over de gang van zaken in het bedrijf kunnen onmisbaarder zijn dan de CEO, als ze maar over de juiste kennis beschikken. Dus hoe pak je dat aan?

Doe dingen die ertoe doen

We hebben het er hier al eerder over gehad; mensen zijn snel geneigd om bergen met ‘makkelijk werk’ te verzetten waardoor ze zich aan het einde van de dag heel productief voelen, maar uiteindelijk niet echt het verschil maken. De rust en tijd om te werken aan een project dat het bedrijf écht verder gaat helpen hebben ze dan namelijk niet meer. Dit beschrijft Tony Crabbé ook in zijn boek ‘Nooit meer te druk’. Slimmer is het dus om voor jezelf een vast moment in de week te kiezen waarop je gaat werken aan een plan dat dit wel doet. Als je hiervoor een andere omgeving nodig hebt, overleg dan met je manager of het oké is om bijvoorbeeld op die ochtend in een koffietentje te werken waar je je geïnspireerd voelt. Zo ga jij het verschil maken binnen het bedrijf.

Maak het je manager gemakkelijker

Je manager heeft een zware baan, maar dat heb jij natuurlijk ook. Grote kans dat je niet altijd zit te wachten op last minute extra werk of dingen die naar jou doorgeschoven worden. Als je echter écht onmisbaar wilt worden, dan ben jij juist niet degene die dan zucht en erover klaagt, maar pak je het met een glimlach aan en doe je het gewoon. Zo word je misschien niet per sé onmisbaar voor het bedrijf, maar wél voor je manager. En die heeft uiteindelijk natuurlijk veel te zeggen over jou. Probeer iets te vinden waarin je manager niet zo goed is, maar jij wel. Bijvoorbeeld het maken van gestructureerde, mooie powerpoint presentaties of een expertise waar hij minder vanaf weet en waarin je dus regelmatig kunt adviseren (bijvoorbeeld online marketing). Je manager heeft bovendien natuurlijk meer invloed, en het is altijd fijn om zo iemand aan jouw kant te hebben staan.

Deel je kennis

Aanvullend op het punt hierboven, is het altijd een goed idee om te laten merken hoeveel kennis je van een bepaald onderwerp hebt. Hoe meer mensen jou gaa nzien als de expert op een bepaald gebied, hoe beter dat is voor jouw positie binnen het bedrijf. Zorg dat je er extra over bijleert door er veel over te lezen of misschien zelfs cursussen in te doen. Bied je hulp aan bij collega’s en doe dit duidelijk met plezier. Mensen zullen je er ongetwijfeld om gaan waarderen en het idee krijgen dat ze zonder jouw hulp op dat vlak nergens zouden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *