FASHION, LOOKS

9 to 5 chic: outfits voor zakenmeisjes

Outfits voor zakenmeisjes

Power dressing.. het is bewezen dat je kleding directe invloed heeft op je carrière. Mensen met de juiste uitstraling maken sneller carrière en deze carrière is vaak ook succesvoller dan van mensen die hier minder aandacht aan besteden. Tijd dus om eens stil te staan bij hoe jij voor de dag komt op je werk! Een perfect voorbeeld vinden wij altijd Claire Underwood uit House of Cards, die immer perfect gestyled voor de dag komt, gekleed op een manier dat er geen twijfel kan bestaan over het feit dat ze een power vrouw met macht is. Ook als je op kantoor geen voorschriften hebt over hoe je gekleed moet gaan, kun je jezelf onderscheiden en op een bepaalde manier neerzetten wanneer je wél structureel goedgekleed verschijnt. Wat zijn de basics die je nodig hebt?

In het onderstaande filmpje vind je inspiratie over wat ik zoal naar mijn werk draag: een combinatie van wat formelere stukken met mijn eigen touch, want we blijven natuurlijk ook een beetje fashion meisjes. Gelukkig hoef je tegenwoordig écht niet meer in een suf mantelpakje te verschijnen, maar zijn er heel veel mogelijkheden om representatief voor de dag te komen en toch een fashionable uitstraling te hebben.

Wat zijn de essentials?

Als je een beetje slim combineert, kun je met weinig items veel verschillende looks creëren die je naar je werk kunt dragen. Zeker wanneer je de pantalon als basis neemt en voornamelijk daarin varieert heb je al snel veel verschillende en stuk voor stuk unieke outfits die jou transformeren in een zakenmeisje met allure!

Pantalons

Pantalons zijn fantastisch: ze geven je een instant zakelijke uitstraling, maar zijn ook enorm fashionable. Juist door hun nette look kun je een beetje spelen en variëren met de prints, fits en kleur. Een knalroze pantalon, of een wijde met krijtstreep zoals in het filmpje gedragen worden kunnen prima, zonder dat je je geloofwaardigheid verliest wanneer je erin verschijnt op kantoor. Combineer ze met een netter blousje wanneer je voor een echt formelere look wilt gaan, of met een speels blousje of t-shirtje wanneer je een beetje balans zoekt in de outfit en hem niet ál te netjes wilt hebben.

Loafers

Loafers zijn momenteel dé must have volgens de modewereld en hebben tegelijkertijd dezelfde voordelen als de pantalon. Ze geven je outfit direct een upgrade naar een wat meer zakelijke look en zijn tegelijkertijd perfect om je outfit een beetje meer persoonlijkheid en identiteit te geven. Ga voor bijvoorbeeld dit geweldige paar van Another Project, prachtige Gucci loafers die je momenteel bij ieder modemeisje aan de voeten ziet, of een ander exemplaar wat bij jouw persoonlijke stijl past. Ze staan werkelijk geweldig onder elke outfit en dé must have voor ieder zakenmeisje!

De perfecte blazer

Je kunt natuurlijk niet zonder de perfecte blazer. Natuurlijk is dat heel persoonlijk, maar ik ben fan van een wat langer exemplaar zonder knoopjes, liefst in een donkergrijze kleur. Past werkelijk overal bij en door de losse fit maakt hij je outfit wat speelser en tegelijkertijd tóch meer ‘business’-like. Bij elke pantalon geeft hij een ander beeld en vormt daarmee dé ultieme basic in de garderobe van een zakenmeisje.

Wat draag jij graag naar je werk?

Dit is mijn inzending voor de Zalando Style Icons // Creative Content Icon. Stem ook op jouw favoriete Style Icon en wie weet wint zij een award!

One Comment

  1. Ik werk in de gehandicaptenzorg en draag altijd een spijkbroek met een shirtje/vest of trui.
    Dit is praktisch en afwisselend.
    Daarin tegen draag ik tijdens mijn vrije tijd vaker pantalons, jurkjes en rokken.

    Tijdens onze reizen wissel ik jurkjes met broeken/shirtjes af.
    Wel zo te combineren dat het lijkt alsof ik meer setjes kleren mee heb dan daadwerkelijk in m’n backpack past 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *