SOLLICITEREN, WORKING GIRL

Komt jouw CV door de 6 seconden test?

zo-valt-jouw-cv-op-bij-recruiter

Foto: Brooke Testoni

Recruiters hebben vaak een hele stapel CV’s om zich doorheen te werken en hebben dus maar heel kort de tijd om te kijken naar jouw CV. 6 seconden om precies te zijn. In die 6 seconden is het dus aan jou om de aandacht van de recruiter te trekken en hem over te halen je CV beter te bekijken. Lukt je dat niet? Dan is je kans helaas verkeken en ben je niet door de eerste ronde van het sollicitatieproces, de ‘CV selectie’ heengekomen. Tijd dus om die aandacht te gaan trekken! Hoe pakken we dat aan?

Overzichtelijkheid is key

Het allerbelangrijkst is dat de recruiter direct de informatie kan vinden die hij of zij in eerste instantie wil weten. Dit zijn; jouw contactgegevens, huidige functie, je vorige functie en je opleiding. Wanneer hier al een zoektocht begint omdat je CV niet overzichtelijk is, is de kans groot dat de recruiter al afhaakt voordat hij zich uberhaupt echt in jou verdiept heeft. Je kunt dan nog zo’n geschikte kandidaat zijn; als je CV een rommeltje is dan overleef je de eerste selectie niet.

Zorg er daarom voor dat je CV lekker clean is en plaats geen hele alinea’s tekst ter omschrijving van een functie. Gebruik liever een paar goede bullet points en omschrijf andere belangrijke zaken omtrent de functie in je brief. Ook kun je bijvoorbeeld je huidige functienaam extra laten opvallen door deze dikgedrukt of schuin te plaatsen als dit past binnen de opmaak van de rest van je CV. Je leest hier welke dingen je van je CV kunt halen om meer overzicht te creëren!

Doe er een foto bij

Nee, ze mogen je niet selecteren op je uiterlijk en alle relevante dingen staan op je CV. Eens. Maar mensen krijgen nu eenmaal meer binding en gevoel bij iemand wanneer ze een gezicht zien. Je uitstraling kan zoveel over je vertellen! Daarom vind ik het een gemiste kans om geen foto bij je sollicitatie te doen. Je kunt deze verwerken op je CV of hem los bij je sollicitatie doen. Zorg er wel voor dat de foto representatief is; géén selfie, spiegelfoto, vakantiekiekje, of foto waar je je vriendinnen van afgeknipt hebt, dus! Als de recruiter een beeld van je heeft en jouw foto bovendien uitstraalt dat je representatief en leuk bent, dan heb je in veel gevallen tóch al een streepje voor.

De opmaak van je CV

Heb jij nog een ouderwets recht-toe-recht-aan CV dat in Word opgemaakt is en netjes al jouw functies, activiteiten en diploma’s onder elkaar opsomt? Niets mis mee, maar het is nou ook weer niet helemaal van deze tijd. Zeker wanneer je solliciteert voor een baan in bijvoorbeeld marketing, iets creatiefs, of gewoon bij een lekker vlot bedrijf dan kan je CV echt wel iets meer pit en originaliteit gebruiken! Canva is één van mijn persoonlijke favoriete online software om zulke dingen mee te maken. Het is een soort van versimpelde versie van Photoshop en er zijn bovendien een aantal CV templates beschikbaar die het nóg makkelijker maken om een kick-ass CV te maken!

Het lettertype

Goed, het is dus leuk om een beetje variatie aan te brengen in je CV. Dat neemt echt niet weg dat je helemaal los moet gaan; de leesbaarheid staat nog steeds voorop. Kies voor een lettertype dat niet te krullerig is en een mooie rustige uitstraling heeft. Verdana is natuurlijk altijd goed, maar iets avontuurlijkers werkt natuurlijk weer beter om een wat unieker CV te maken!

Doe iets unieks

Er zijn natuurlijk nog talloze andere manieren te verzinnen om de aandacht van een recruiter te trekken binnen deze 6 seconden. Een korte video bijvoorbeeld,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *