BOOK CLUB, LEADING LADIES, LIFESTYLE, OFF-DUTY

5 LEVENSLESSEN UIT ANNEMEREL’S LIVE LOVE RUN

annemerel2

Annemerel, zo langzamerhand een begrip in de bloggerswereld met haar vaak hilarische, o-zo herkenbare blogs waarbij ze ons ook nog eens weet te inspireren om te gaan sporten zonder een ‘irritante’ fitgirl te zijn waarmee je je niet kunt identificeren: Annemerel is namelijk ook gewoon dol op pasta, Nutella, McDonald’s en Aperol Spritz. Daarnaast loopt deze dame geregeld een marathon en daarover schreef ze nu een boek. Een echte, moderne power girl dus.

Naast heel veel tips over hardlopen, of je nu een beginner bent of aan het trainen bent voor een marathon, kun je ook als niet hardloper (of misschien zelfs wel hardloop-hater) nog wel het één en ander leren van Annemerel.

De weg naar succes is geen stijgende lijn

Soms wil je dingen te snel en te veel waardoor het lijkt alsof iets geen succes wordt. Nee, je start-up zal hoogstwaarschijnlijk niet binnen twee maanden succesvol zijn en zal je carrière niet zonder dieptepunten zijn waarbij je je afvraagt waar je het allemaal voor doet omdat je maar niet uit lijkt te komen bij je doelen. Annemerel liep aan het begin van haar hardloopcarrière de ene blessure na de andere op waardoor ze in de eerste jaren eigenlijk slechts bepaalde super actieve periodes had waarna ze haar hardloopschoenen weer voor een tijd aan de wilgen hing. Accepteer dat je met pieken en dalen langzaam naar de top zult gaan, niet in een rechte lijn.

Vind jouw geluksmoment

Een beetje cliché misschien, maar het is en blijft toch een enorm belangrijk punt wat we bovendien snel vergeten. Er zijn weinig dingen die Annemerel gelukkiger maken dan hardlopen, zoals ze schrijft brengt het haar tot rust en geeft het haar tegelijkertijd energie. Tijdens het rennen bedenkt ze vaak de beste ideeën voor bijvoorbeeld haar blog. Voor ons allemaal is het belangrijk om iets te vinden wat eenzelfde functie heeft voor jou. Dat kan yoga of meditatie zijn, maar ook iets compleet anders als bijvoorbeeld tijdens de ochtendhectiek even een momentje voor jezelf met koffie voordat je je dag begint. Dit soort momenten en activiteiten laden je op en zorgen ervoor dat je ambities je niet uitputten.

Denk in mogelijkheden

Niet alleen voor sporten is motivatie en doorzettingsvermogen soms lastig op te brengen: dat geldt voor zoveel dingen in het leven. Zelfs wanneer je iets enorm leuk vindt om te doen, of heel graag wilt zijn er momenten dat je gewoon écht geen zin hebt en het niet kunt opbrengen, terwijl dat eigenlijk wel zou moeten. Natuurlijk kent Annemerel die momenten ook, no matter how much she loves running soms wil een power girl gewoon eventjes lekker een couch potato zijn en Gossip Girl binge watchen, laten we eerlijk zijn. Annemerel’s tip? Soms moet je op zulke momenten gewoon het doel voor die dag even bijstellen naar iets wat dan wel haalbaar is. Wees niet pas trots op jezelf als je die 10 km loopt, maar op het feit dát je jezelf van de bank afgekregen hebt en naar buiten bent gegaan. Stel jezelf even een doel dat op dat moment wel te doen is.

No shame in my name

Tijdens het lezen van haar blogs maar ook haar boek betrap je jezelf er soms misschien op dat je denkt: Act like a lady, girl! Voornamelijk haar openhartige verhalen over haar darmen in combinatie met lange duurlopen. Heerlijk! Er wordt ons, meisjes, vanaf jongs af aan geleerd om ons als meisje te gedragen en dit soort zaken gênant te vinden om over te praten. Meisjes poepen immers niet, toch? Oh well, hoe heerlijk is het om iemand als Annemerel als voorbeeld te nemen die dat gewoon lekker wel doet en er bovendien nog om kan lachen ook? Speak up, girls! En dat geldt uiteraard ook in een veel bredere zin dan enkel je darmen. 😉

Live to the fullest

Wat ik persoonlijk misschien nog wel het meest inspirerende vindt uit het boek zijn haar verhalen over lopen in het buitenland. Hoe fantastisch is het om door de straten van Manhattan je tweede marathon te rennen? Maar hoe heerlijk klinkt het ook om ‘s ochtends vroeg de stad te ontdekken op je hardloopschoenen, terwijl deze langzaam ontwaakt? En wat dacht je van tijdens de wintersport ‘s ochtends vroeg een rondje te lopen en op de terugweg verse broodjes van de bakker mee te nemen voor je familie die net wakker wordt om vervolgens gezellig met z’n allen te ontbijten? Naar mijn mening klinkt dat als ultiem leven en alleen daarom al krijg ik zin om mijn hardloopschoenen weer af te stoffen.

Live Love Run van Annemerel koop je voor €20.00 bij Bol.com.

Lees hier wat je kunt leren van andere powervrouwen als Anna Nooshin, Chiara Ferragni en Sophia Amoruso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *