BOOK CLUB, LIFESTYLE

Guilty pleasure alert: Wat vinden we van Sophie Kinsella’s nieuwste boek?

sophie-kinsella-niet-zo-perfecte-leven

Guilty pleasure confession hier! Als er iets is waar ik telkens weer naar uitkijk dan is het een nieuw boek van Sophie Kinsella. Al sinds het begin van de Shopaholic-serie heb ik Becky en alle andere leading ladies uit Kinsella’s boeken in mijn hart gesloten en stiekem kan ik me vaak beter met hen identificeren dan verstandig is om hier toe te geven. Toen afgelopen week haar nieuwste boek ‘Mijn niet zo perfecte leven’ uit kwam ben ik er dus maar weer eens goed voor gaan zitten.

Het boek gaat dus inderdaad over iemands niet-zo-perfecte-leven. Over dat van Katie om precies te zijn. Of Cat, volgens het nieuwe imago dat ze zichzelf aangemeten heeft sinds ze in Londen is komen wonen. Want ze is vastbesloten om in Londen het perfecte Instagram leven op te bouwen. Werkend bij een reclamebureau ontwikkelt ze merkstrategieën, ontdekt ze als eerste de nieuwste restaurants in the city en drinkt ze op terrassen chocolademelkkunstwerken. Of niet, dus.

Mijn niet zo perfecte leven

In werkelijkheid is ze research medewerker, wat in de praktijk neerkomt op het handmatig invoeren van duizenden enquêtes, leest ze recensies van alle restaurantopeningen om zo een ‘gefundeerde’ mening te hebben in gesprekken op haar werk, en loopt ze dure café’s af om ongemerkt snel een foto te maken van iemand anders perfecte chocolademelkmok. Niet zo perfect dus. Tel daar een feeks van een manager en een inie-mini-appartementje aan de andere kant van Londen bij op en het maakt dat Katie – sorry, Cat, soms bijna vergeet waarom ze dit ookalweer allemaal doet.

Als ze uiteindelijk ook nog ontslagen wordt en gedwongen terug moet naar het platteland spat haar glamoureuze Londen-droom helemaal uiteen. Eenmaal daar zet ze samen met haar vader en stiefmoeder een glamping op (een glamoureuze camping) en één van de eerste gasten is – je raadt het al – geheel in Sophie Kinsella-stijl, haar ex-baas Demeter. Goed, drama compleet dus.

Glitterrandje

De rest van het verhaal laten we lekker aan jou over om te lezen, maar als je van de boeken van Sophie Kinsella houdt dan is dit er weer één om niet te missen. Heerlijk actueel, want voelen we ons allemaal soms niet saai, lelijk of zelfs minder doordat ons leven niet zo perfect, glitterig en glanzend lijkt te zijn als dat van anderen op Instagram? Zoals Katie zegt: Iedereen heeft een ‘niet zo perfect leven’, maar óók iedereen heeft een ‘roze glitter kant’ in haar leven. True story, op je hand schrijven en nooit meer vergeten!

Conclusie: een heerlijke, onvervalste Sophie Kinsella. Een chicklit geschreven zoals alleen zij dat kan, om mee in het lentezonnetje te gaan zitten, mee in slaap te vallen of om ‘s ochtends in de metro naar je werk te lezen. Als je even weer wilt realiseren dat het leven niet perfect is en hoeft te zijn, wat je op Instagram ook beweert. 😉

Je koopt de nieuwste Sophie Kinsella voor €19.95 op Bol.com, het e-book kost slechts €4,99!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *