FASHION, LOOKS

In een leren rok naar kantoor: 5 tips & 9 x inspiratie!

Er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die bij het lezen van deze titel direct roepen: “Nee, nooit!” Mensen die ervan overtuigd zijn dat leer en kantoor gewoon echt niet samen gaan. We zouden Girl Almighty niet zijn als we deze conservatieve houding zouden delen, want die suffe outfit ‘regels’ zijn er om gebroken te worden. Met een leren rok kun je er prachtig representatief uitzien en zal iedereen tegen je zeggen “Goh, ik wist niet dat het zó chic kon staan!”. Een paar basic rules om de leren rok naar kantoor te rocken en inspiratie om mee aan de slag te gaan!

1. First things first; de lengte

Alles wat hierboven staat wordt direct ontkracht wanneer je kiest voor een te korte rok. Zeker wanneer je loopt en zit zal de rok nog verder opkruipen en ja, dan wordt het inderdaad een ordinair gezicht. Dat wil je niet en moet je ook vooral niet willen. Ga daarom voor een rok die echt tot je knie komt. Gewoon een nette kokerrok dus, die bovendien ook begint in je taille. Daarmee is het grootste gedeelte van het werk al gedaan; als je de rest bescheiden houdt kún je al bijna niet meer ordinair voor de dag komen.

2. Geen gekke kleuren

Felle kleuren kunnen prachtig zijn, ook bij een leren rok. Voor kantoor doe je er echter verstandig aan om voor een niet al te aparte kleur te kiezen en het zo chiquer te houden. Ga voor klassiek zwart of een donkergroene, wijnrode of bruine kleur, bijvoorbeeld.

3. Blijf ver weg van goedkope stoffen

Aan de basis van eigenlijk iedere outfit staat dat een combinatie van texturen en tegenovergestelde silhouetten de gouden sleutel zijn voor een geslaagde look. Een materiaal als leer, dat ordinair kan worden indien het niet goed wordt gecombineerd, heeft een tegenhanger nodig. Wol en breisels bijvoorbeeld doen het erg goed, maar polyester maakt dat je er al snel uitziet alsof je ‘s avonds in de late uurtjes nog wat bijklust. Als je begrijpt wat we bedoelen 😉

4. Geen huid

In dezelfde categorie; laat zo weinig mogelijk huid zien. Blote benen zijn prima, maar een decolleté bovenop die leren rok is misschien een minder goed idee. Hooggesloten en kwalitatieve stoffen zijn jouw way to go.

5. Wat draag je dan wél?

Zoals we hierboven al zeiden, zijn knits en wol hele mooie materialen om te dragen bij de leren rok, vooral nu het weer kouder begint te worden. Ook een fijn gebreid (kasjmier, if you like) truitje met bijvoorbeeld een klein colletje staat vaak enorm mooi. Blijf ook weg van al te contrasterende kleuren en prints: less is more in dit geval. Laat de rok de eyecatcher zijn van je outfit en kies bij voorkeur voor een ton sur ton look. Ook een oversized kraakhelder witte blouse of juist in een mooie blauwtint kan super mooi zijn op een leren rok!

De bovenstaande tips zie je vrijwel allemaal terug in de zeer geslaagde looks van de onderstaande dames. Welke is jouw favoriet? En draag jij wel eens een leren rok of broek naar je werk?

Leren rok dragen naar kantoor

Leren rok dragen naar kantoor

Leren rok dragen naar kantoor
Foto’s: Karla’s Closet, Memorandum, Song of Style, Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *