LEADING LADIES, WORKING GIRL

2x Dit kunnen we leren van Meghan Markle

Dit kunnen we leren van Meghan Markle

Nu de relatie tussen Meghan en prins Harry serieuze vormen begint aan te nemen vonden wij dat het hoog tijd werd voor wat research naar deze echte powervrouw. Want dat Meghan meer is dan alleen haar rol als Rachel Zane in Suits moge duidelijk zijn!

Studie = niet altijd carrière

De keren dat we twijfelden; heb ik wel de juiste studie gekozen? Wil ik hier écht de komende 40 jaar in werken zijn waarschijnlijk op meerdere handen te tellen. Echter, dat je studiekeuze niet altijd garant staat voor het carrièpad dat je op slaat bewijst Meghan maar weer eens. De 36-jarige schone studeerde aan de Northwestern University waar ze podiumkunsten (ok, ok) én internationale betrekkingen studeerde. Overigens behaalde ze in beide richtingen haar Bachelorgraad. Na een stage bij de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires lag een carrière in de internationale politiek voor de hand, maar toen haar rol in een studie-film gezien werd door een filmmaker in L.A. werd toch een actrice geboren en begon haar weg naar boven op de carrière ladder in de filmindustrie.

De rest is voor de echte Suits fans natuurlijk historie, maar wist je dat Meghan ook in CSI Miami en 90210 heeft gespeeld? Zo zie je maar, je studiekeuze bepaald niet altijd waar je beland;)

Have a side-hustle

Dat je naast je main job ook nog een of meerdere side hustles er op na hoort te houden komt naar voren in meerdere 20-traits-successful-20-somethings-have-lijstjes, en ook Meghan hustle’d er wat op los!

Zo is ze 7 jaar geleden het online platform The Tig begonnen waarop ze haar liefde voor eten, reizen en (life)-style deelt. Zoals ze zelf zegt: “The Tig is a hub for the discerning palate”. Dus net als Rachel Zane is ook Meghan duidelijk een foodie en deelt zij haar liefde voor de deugden des levens graag.

Daarnaast is Meghan ook een actief ambassadeur voor de Verenigde Naties en dan in het bijzonder de Women Organization waarin zij zich hard maakt voor de gelijke rechten voor de vrouw. Tot slot, omdat ze waarschijnlijk nog veel tijd over had, is ze Global Ambassador voor World Vision, een organisatie die schoon water voorzieningen bouwt in Afrika. Meghan gaat geregeld naar Afrika om de kids daar les te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *