LEADING LADIES, LIFESTYLE

4x Dit kunnen we leren van Emma Watson

Dit kunnen we leren van Emma Watson

Zelden zijn celebrities zo’n groot voorbeeld te noemen als Emma Watson. Was ze dat eerst al door als kindsterretje met voldoende miljoenen op de bank om alléén nog maar te gaan doen waar ze zin in had tóch door te zetten en haar school af te maken naast het opnemen van de Harry Potter films, daarna bewees ze zich nog meer. Waar collega’s door gingen met hun acteer carrière en genoten van het goede leven, schreef Emma zich in voor een studie aan de universiteit. Niet omdat ze een diploma nodig had om een goede carrière te krijgen, maar omdat ze het belangrijk vond om zichzelf te ontwikkelen. Inmiddels is ze naast gevierd actrice óók VN-ambassadeur én strijdt ze publiekelijk voor de rechten van meisjes en vrouwen. Kortom; een vrouw om tegenop te kijken en van te leren.

Toewijding is alles

Het begon met 8 lange audities voor de rol als Hermelien in Harry Potter, maar ook om zo’n filmcarrière op jonge leeftijd te volbrengen náást je school heb je veel toewijding en doorzettingsvermogen nodig. Succes overkomt je niet en gebeurt meestal ook niet van het ene op het andere moment: achter vrijwel alle succesverhalen zitten tíjden van keihard werken en doorzetten en het is belangrijk om je dit te blijven realiseren. Als je succesvol wilt zijn, wacht dan niet tot het je komt aanwaaien maar zet zelf alles op alles om te komen op het punt waar je graag wilt staan. Lees hier over het hebben van een 5-jarenplan voor je carrière.

Weet wat je wilt en maak keuzes

Als er één ding duidelijk is over Emma is dat ze altijd exact weet wat ze wil en kritische keuzes maakt. Hoe anders kun je succesvol zijn op zoveel verschillende vlakken? Het is bekend dat ze zeer select is in de films die ze kiest en zei zelfs een keer dat ze films maken vooral doet omdat ze het zo enorm leuk vindt, maar dat ze wel meer diepgang dan alleen dat in haar leven wil. Bovendien kon ze zo ongeveer naar elke universiteit ter wereld, maar koos ze doelbewust voor de Amerikaanse Ivy League universiteit Brown en focust ze zich overduidelijk op voornamelijk één doel: het inspireren, ontwikkelen en gelijkstellen van meisjes en vrouwen.

Wees een voorbeeld

Emma is natuurlijk de belichaming van haar karakter in Harry Potter: een slim meisje dat hard studeert en loyaal is aan de mensen om zich heen. Maar daarbij stop ze niet. Daarnaast begon ze haar eigen boekenclub om meiden te inspireren meer te gaan lezen en om het praten over literatuur weer ‘cool’ te maken. Natuurlijk hoeven we ons niet ineens allemaal aan te melden bij de VN en duizenden euro’s uit te geven aan een Ivy League universiteit, maar het gaat om het zetten van een standaard. Draag uit wat jij belangrijk vindt in het leven, zoals Emma dat doet met vrouwenrechten, en durf daar vervolgens ook echt voor te staan. Creëer je eigen pad en laat je niet bepaalde kanten op duwen omdat anderen dat van je verwachten. Laat zien wie je bent dus, zonder daarin arrogant te worden.

Kies alleen voor het beste

En neem geen genoegen met minder. Voortbordurend op de punten hierboven; haal altijd het uiterste uit jezelf maar ook uit je keuzes, netals Emma doet. Blijf niet hangen in een baan die het niet helemáál is of waarvan je denkt dat het onder je niveau is: ga op zoek naar iets wat beter bij jou past! Door te settelen voor een leven dat niet voldoet aan je ambities of dromen die je voor jezelf hebt doe je jezelf tekort: blijf ernaar streven en kom op die manier steeds een stapje dichterbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *