LIFESTYLE, OFF-DUTY

4 Levenslessen uit de nieuwe Bridget Jones Baby

Levenslessen uit Bidget Jones Baby

Nooit eerder waren films zó herkenbaar als de situaties waarin Bridget Jones zich 10 jaar geleden non-stop in wist te krijgen. Massaal sloten we de klunzige Bridget in ons hart en nu ze wederom een puinhoop van haar leven dreigt te maken in – eindelijk! – een nieuwe film is dat niet anders. Al zouden we misschien niet allemaal direct in een situatie terecht komen waarin we twijfelen over de vader van onze ongeboren baby, zijn haar dagelijkse onzekerheden en genânte situaties óók in ons leven tien jaar later nog de orde van de dag.

“I can’t go back and keep making the same mistakes, when I can make new ones”

Je moet leren van je fouten en dus niet telkens opnieuw de fout in gaan op dezelfde fronten. Dat betekent echter zéker niet dat je geen nieuwe fouten mag maken. Het leven gaat nu eenmaal met vallen en opstaan en wat dat betreft moet je niet te hard zijn voor jezelf. Bridget heeft een hoop zaken in haar leven inmiddels beter op een rijtje, maar dat zogenaamde flawless leventje dat sommige vrouwen lijken te hebben? Nee hoor. Genânte momenten en verkeerde keuzes zijn van alle leeftijden. Perfect is ook maar zo saai.

Privé feestjes in je ondergoed zijn nog steeds de beste feestjes

Soms is de beste manier om je minder lonely en sad te voelen toch écht om in je eentje in je ondergoed een dansje door de kamer te maken op een knalnummer. Nee, dat is echt niet leeftijdsgebonden. Als Bridget het op haar 40e nog mag, dan mogen ook wij het zéker nog!

Levenslessen uit Bridget Jones Baby

Life doesn’t stop at 40 – or 30, or 20

Burn-outs en midlife crisissen lijken zich met decennia vervroegd te hebben en het leven van de gemiddelde twintiger enigzins te teisteren zodra de studietijd voorbij is en we ons druk moeten gaan maken over ‘het echte leven’. Wat wil ik nu eigenlijk? Welke baan gaat mij gelukkig maken? En moet ik alles misschien eens radicaal omgooien en wat anders gaan doen? Bridget bewijst dat het leven altijd fabulous blijft maar tegelijkertijd nooit flawless zal zijn. Leg je er bij neer, doe wat je leuk vindt en laat dingen eens op je afkomen in plaats van je er van tevoren te druk over te maken. Je zult zien dat het je een stuk gelukkiger zal maken! Trouwen en een kind krijgen ná je 35e is zéker niet het einde van de wereld.

Die carrière komt echt wel

Als je maar blijft werken voor je doelen kom je telkens een stapje dichterbij je droombaan. De Bridget van tien jaar geleden had vast niet gedacht dat ze nu een geweldig glamorous en succesvolle baan bij een televisiezender zou hebben in plaats van de net-niet banen die ze toen had. Niet alles is direct perfect, zéker je carrière niet. Je weet nooit waar je huidige functie je later kan brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *