LEADING LADIES, LIFESTYLE

Wat je kunt leren van de open brief van Victoria Beckham

Open brief Victoria Beckham

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Victoria Beckham aflopen week een open brief aan haar 18-jarige zelf publiceerde in de Britse Vogue. Ze schrijft in haar brief over onzekerheden waarmee veel jonge vrouwen te maken hebben: of ze wel mooi en dun genoeg zijn, of ze de liefde van hun leven zullen ontmoeten en of ze in het algemeen succesvol zullen worden in het leven. Over de fouten die ze heeft gemaakt.. Klinkt herkenbaar? Dit zijn de dingen die wij kunnen leren uit Victoria’s brief.

Iedereen doet dingen waarvoor ze zich later schamen

Ja, zelfs Victoria Beckham. Ze schrijft aan haar 18-jarige zelf dat ze op feestjes en ceremoniën zal verschijnen als een drag queen (en nee, dat was niet het thema), dat ze van het ene extreme in het andere zal vervallen, dat ze uiteindelijk zal leren om die eindeloze hoeveelheid hoge hakken eens in te wisselen voor een paar Stan Smith’s en de mini-jurkjes voor mooie, crispy overhemden – zoals we haar nu kennen: de immer perfect uitziende business vrouw die ze is. Het sterke hieraan is dat ze zichzelf waardeert en waardeert wie ze vroeger was. Dat je er nu niet meer zou bij zou lopen of je zo zou gedragen betekent niet dat je je ervoor moet schamen. Het is onderdeel van wie je bent en maakt dat je geworden bent tot de persoon die je nu bent. Dat geldt voor alles in je verleden: er is geen enkele reden om je ervoor te schamen.

Liefde kun je overal vinden

Voor wie denkt dat Victoria en David altijd al het succeskoppel zijn geweest zoals iedereen ze nu kent heeft het mis. In de tijd dat ze elkaar leerden kennen – in 1997 -, speelde David nog niet eens in het eerste elftal van Manchester United. Hij viel haar op omdat hij niet zoals de andere spelers stond te drinken aan de bar maar bij zijn familie stond. Omdat hij een lieve glimlach had. Zij was bekender dan hij – toen al beroemd in de gloriejaren van de Spice Girls. Ze schrijft ook dat hij nog steeds het vliegticket heeft waarop zij destijds haar telefoonnummer schreef. Lief.

Het is verrassend, denk ik, voor velen dat ze niet altijd het power koppel zijn geweest, ook van ver zijn gekomen en als team keihard hebben samengewerkt om te komen waar ze nu zijn. Ze zijn een ijzersterk stel dat ongetwijfeld samen door veel moeilijke periodes gegaan is maar altijd is blijven vechten voor elkaar en hun liefde. Elkaar en elkaars werk altijd respecterend, elkaar vrijlatend in hun carrière, doelen en leven maar tegelijkertijd ook altijd voor elkaar klaar staan en elkaar steunen. Het is niet voor niets dat Victoria áltijd met hun kinderen bij vrijwel elke wedstrijd van David aanwezig was en dat David nu altijd met de kinderen front row zit bij de modeshows van Victoria’s modehuis. Wat dat betreft zijn ze heel uniek, zeker in de wereld van show business.

De hele brief kun je lezen in de september editie van de Britse Vogue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *