WORKING GIRL

Zo maak je jouw business trips een stuk leuker

zo maak je je business trip een stuk leuker

Op reis voor je werk? Lucky girl! Een leuke uitdaging, nieuwe mensen ontmoeten en je even heerlijk begeven in een andere cultuur waar je vanalles kunt ontdekken, weg van de dagelijkse rompslomp. Toch kan het gebeuren dat je eigenlijk niet zo goed weet wat je met je tijd daar aan moet en de trip vooral héél lang lijkt te duren. Je bent er immers toch maar alleen en zeker wanneer je collega’s daar je ‘s avonds niet mee uit eten nemen, kan je tijd na werktijd een beetje doelloos aanvoelen. Hoe zorg je ervoor dat je reisje leuk blijft ondanks de lange uren en weinig sociale uitjes?

Neem de toeristische route

Ga je met de auto of huur je een auto in het land waar je heen gaat? Neem dan eens een andere route dan de saaie, korte over de snelweg. Zo zie je veel en kun je stoppen op leuke plekjes. Bekijk van tevoren bijvoorbeeld al waar je zou willen lunchen of waar je een heerlijke koffie with a view kunt proberen. Je reisje begint direct al een stuk leuker!

Boek een geweldig hotel

Toegegeven; het budget van je werk biedt vast geen ruimte om voor een super deluxe suite in het Hilton te gaan met uitzicht over de hele stad. Toch kun je wel op zoek gaan naar een hotel dat binnen het budget past dat je wat meer biedt dan een suf motel waar je verder niets kunt. Een mooi uitzicht, locatie dicht bij het centrum of met een fitness- en spa ruimte kunnen je verblijf een stuk leuker maken! Ook als je hotel geen spa heeft kun je natuurlijk gewoon een beauty avondje op je kamer houden! Tijd voor een maskertje, eeen uitgebreide bodylotion-sessie en nagels lakken bijvoorbeeld. Een welbestede avond!

Doe je food-research

Zoek van tevoren op internet alvast wat de hotspots zijn op de plek waar je naartoe gaat. Leuke restaurantjes, plekken om ‘s avonds wat te drinken of om een fenomenaal ontbijt en coffee to go te scoren. Zo heb je telkens leuke dingen om naar uit te kijken en je reisje minder saai te maken.

Lees eindelijk dat boek

Al tijden een boek op je lijstje staan maar kom je er telkens niet aan toe het te lezen? Dit is het moment! Begin op het vliegveld met lezen en geniet juist van de rust die je hebt op je hotelkamer, in plaats van dat je saai vindt om er alleen te moeten zitten. Benieuwd naar onze boekentips? Bijvoorbeeld dit prachtige boek, of deze boeken die elke powervrouw gelezen moet hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *