BEAUTY, LOOKS, SOLLICITEREN

MAKE-UP DO’S VOOR EEN SOLLICITATIE

make-up sollicitatie

Gefeliciteerd! Je hebt een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf van je dromen. Je hebt hier gelezen wat je het beste kunt dragen naar je gesprek en hebt inmiddels de perfecte outfit samengesteld. Blijft er één ding over: wat moet je aan met je make-up?

Vlekkeloze huid

Een dikke laag foundation is zeker niet altijd een goed idee, afhankelijk van het soort bedrijf waarvoor je solliciteert, maar een effen huid draagt wel enorm bij aan een representatieve uitstraling. Ook helpt het je zekerder te voelen (en dus over te komen!) en is het minder snel te zien wanneer je iemand bent die snel rood wordt. Ga voor een fijne BB-cream om nét even een iets meer egale huid te krijgen, zonder dat je het echt ziet zitten. Solliciteer je bij een bedrijf in de mode- of beauty industrie of voor een representatieve functie in bijvoorbeeld sales? Dan wil je misschien overwegen om wel voor een foundation te kiezen die perfect matcht met jouw huid.

Subtiele ogen

Je ogen zijn je blikvangers is iets wat je vast al vaker gehoord hebt. Toch is het echt waar en kunnen mooi opgemaakte ogen je helpen om expressiever over te komen. Door ze subtiel op te maken krijg je een mooi verzorgd uiterlijk met opvallende ogen, zonder dat het eruit hoeft te zien alsof je alles uit de kast hebt gehaald. Ga bijvoorbeeld voor mooie, neutrale tinten en zet een dun eyeliner randje boven je ogen. Of nog beter: stip met een eyeliner pen de plekjes tussen je wimpers aan. Op die manier zie je geen hard lijntje boven je oog, maar zie je wel degelijk een krachtiger oog. Maak het af met een mascara die je wimpers verlengt en mooi separeert, en laat die dikke mascarawimpers of nepwimpers achterwege.

Zachte, kissable lippen

Mooi verzorgde lippen maken je gezichtsmake-up helemaal af. Ga voor een mooie, matte lipstick in een neutrale kleur (nude of zachtroze), zodat je lippen er verzorgd uitzien zonder er echt uit te knallen. Felle lipstick is leuk, maar vaak té gewaagd en opvallend voor een sollicitatiegesprek. Dit kan, natuurlijk, anders zijn in bepaalde branches, zoals wederom de mode- en beautyindustrie. Alhoewel je ook daar niet snel fout zit met een goede nudekleur aangezien dat absoluut één van de grootste make-up trends is van dit moment. Wij selecteerden eerder al de mooiste mauve-kleurige lipsticks voor je.

Nail it

Zachtroze kleuren en neutrale tinten zijn altijd perfect voor interviews. Uiteraard is nail-art of afgebladderde nagellak echt uit den boze. Zorg voor mooi gevijlde nagels die niet te lang zijn en zorg er ook voor dat de rest van je handen mooi verzorgd zijn. Verzorg ze bijvoorbeeld met een vochtinbrengende crème. (Zorg er wel voor dat deze ingetrokken is vóórdat je de recruiter een hand geeft ;)). Hier selecteerden we de mooiste nieuwe nagellakjes om te dragen naar kantoor.

Parfum

Draag een subtiel parfum dat niet te aanwezig is. Persoonlijke favorieten van mij zijn Burberry Body van Burberry en Beach Walk van Maison Martin Margiela. Benieuwd naar meer geuren? Daarover lees je in dit artikel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *