LIFESTYLE, WORKING GIRL

5 Manieren om je week positief te beginnen

Manieren om je week positief te beginnen
Foto: Brooke Testoni

Oke, het weekend is voorbij en nu is je moment om te kiezen hoe je de week gaat beginnen. Ga je met een compleet negatieve ‘Ik heb geen zin’-instelling je week van start, of kies je ervoor om een nieuwe week te zien als een kans om er vol goede energie tegenaan te gaan en er alles uit te halen? Het eerste is verleidelijk, natuurlijk, maar zorgt er wel voor dat het allemaal nog veel zwaarder voelt dan het is. Door te kiezen voor de andere optie trick je je hersenen door enthousiaster te doen dan je eigenlijk bent en daardoor negatieve gevoelens eigenlijk geen kans te geven. Een simpele manier om je beter te voelen. Wij hebben een aantal manieren voor je op een rijtje gezet om deze week eens heerlijk positief te beginnen. Dan is het voor je het weet weer weekend!

Ga op zondag op tijd naar bed

Het klinkt een beetje suf en waarschijnlijk wil je je weekend zo lang mogelijk rekken, maar eigenlijk is er niets heerlijkers dan om op zondagavond lekker op tijd in bed te liggen. Lekker burgerlijk misschien, maar zeker nu het weer kouder wordt en bovendien vroeger donker is, is het stiekem toch helemaal geen straf. Ga lekker een boek lezen bijvoorbeeld of klets bij met je vriend. In ieder geval; wanneer je op maandagochtend uitgerust wakker wordt en makkelijker uit je bed kunt komen heb je al zóveel minder het ‘ik heb geen zin’-gevoel. Kleine investering die het zeker waard is, dus.

Op tijd opstaan

Als je op tijd gaat slapen kun je ook makkelijker op tijd op staan. Neem op maandagochtend júist lekker de tijd om wakker te worden in plaats van dat je jezelf een extra half uurtje langer in bed gunt. Zorg ervoor dat je niet hoeft te haasten, rustig kunt ontbijten en een koffietje of kop thee kunt drinken en dat je gewoon je relaxte weekendgevoel nog eventjes kunt vasthouden. Zo heb je veel meer zin om er weer tegenaan te gaan.

Geef negativiteit geen aandacht

Waarschijnlijk klaag je elke zondag al wel een beetje over dat het weekend bijna voorbij is – of denk je er in ieder geval aan. Probeer gewoon om deze gedachten te verbannen, want ze beïnvloeden je ongemerkt enorm. Zonde, want dit is alleen maar verspilde energie: die maandag komt toch wel, dan kun je er maar beter zo positief mogelijk tegenaan kijken en er iets van maken. Zeg gewoon tegen jezelf dat je een goede dag gaat hebben en je zult merken dat dit daadwerkelijk effect op je dag.

Begin met waar je het meest tegenop ziet

Oke, je kunt op de maandag vooral niet te zware en wat leukere dingen plannen om ervoor te zorgen dat je er minder tegenop ziet. Aan de andere kant, wanneer je op maandag juist een aantal van de dingen doet waar je tegenop ziet voor die week, begin je de week wél super productief en daardoor positief. Op die manier maak je het voor jezelf de rest van de week een stukje gemakkelijker.

Kijk om je heen

Oke, dat klinkt misschien een beetje vreemd. Maar misschien is het je weleens opgevallen dat je reis naar je werk eigenlijk meer een soort routine is geworden. Je zit met je gedachten bij alles en nog wat en functioneert een beetje op de automatische piloot. Door bewust om je heen te kijken, in het moment te zijn en te genieten van de kleine dingen die je ziet (bijvoorbeeld de prachtige gekleurde herfstbladeren of de frisse, vochtige ochtendlucht) zul je merken dat je een stuk kalmer wordt en een positiever gevoel krijgt. Mindfulness is zo gek nog niet.

Zie jij altijd heel erg op tegen maandag? Met deze tips zorg je ervoor dat je er meer zin in krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *