WORKING GIRL

Zo communiceren mannen anders op het werk. En wat jij van ze kunt leren!

mannen-communiceren-anders-dan-vrouwen-op-het-werk

Misschien is het je niet ontgaan dat BNR presentatrice Petra Grijzen gisteren is weggelopen tijdens haar radioshow. De reden? Ze kreeg 32% minder betaald dan haar mannelijke collega’s en stopte dus, toen 68% van haar werktijd erop zat, de deur uit. Een stoere zet, maar wat we soms vergeten tijdens deze discussies is dat percentages lang niet alles zeggen. Veel vrouwen werken immers part-time waardoor het logisch is dat zij een lager uurloon ontvangen dan mannelijke collega’s die fulltime werken, bijvoorbeeld. Of misschien zijn we zelf niet mondig genoeg om harder te onderhandelen over ons salaris, is iets wat ook veel geroepen wordt. Het is een discussie die waarschijnlijk nog lang zal blijven bestaan en van beide kanten waarheden bevat. Die waarheid zit ‘m bijvoorbeeld in het feit dat vrouwen wel degelijk anders communiceren (of moet ik zeggen: uberhaupt communiceren?!) dan mannen op de werkvloer. Naast het feit dat met een klein beetje observerend vermogen dat iedere vrouw wel opvalt, is het ook nog eens wetenschappelijk bewezen.

Goed, wij communiceren dus anders. Soms in ons nadeel, zoals misschien bij salarisonderhandelingen, maar vaak ook vooral in ons voordeel.

Vrouwen stellen meer vragen

Over het algemeen stellen vrouwen maar liefst drie keer zoveel vragen op hun werk, waarmee ze zaken ter discussie stellen, debat stimuleren en op die manier de kwaliteit van het werk kunnen vergroten. Daarnaast wordt het samenwerken hierdoor intenser en creëren ze dus een meer open sfeer waardoor de productiviteit een boost krijgt.

We moeten overigens wel oppassen dat we niet té veel vragen stellen: daardoor kom je onnodig onzeker over op je collega’s en manager en zul je waarschijnlijk een minder goede beoordeling krijgen dan die mannelijke collega. En dan komen we uiteindelijk weer uit bij het salaris-vraagstuk, en dat willen we niet.;)

Focus op relatie vs. resultaat

Het zal niet als een verrassing komen dat vrouwen zich meer op de relatie met anderen focussen terwijl mannen zich over het algemeen meer focussen op het resultaat. Ze zeggen dat mannen in zakelijke situaties praten om informatie te geven, terwijl vrouwen dat doen om informatie te verkrijgen. Hierdoor is het natuurlijk aannemelijk dat vrouwen beschikking hebben over meer informatie, wat een voordeel kan zijn.

Tegelijkertijd geldt ook weer het punt dat téveel focus op de relatie en vragen stellen je onzeker kan doen lijken, zeker wanneer je werkt naast een man die van nature de leiding lijkt te nemen door juist meer bevelend te praten. Hierdoor lijkt het namelijk alsof je zekerder van je zaak en positie bent dan je misschien in werkelijkheid bent. Hoe fijn het ook is om samen te werken met iemand die gefocust is op de relatie, is het tegelijkertijd ook een trucje wat wij vrouwen een beetje kunnen afkijken bij onze mannelijke collega’s om op die manier een perfecte balans te vinden. Dan pas is deze focus op de relatie écht iets wat ons positief onderscheidt.

De ander onderbreken

Het schijnt dat mannen elkaar vaker onderbreken dan vrouwen dat doen. Sterker nog, vrouwen voelen zich vaak persoonlijk aangevallen of beledigd wanneer ze onderbroken worden. Toch zouden we eens moeten proberen om iets minder vaak netjes op onze beurt te wachten en wanneer we iets belangrijks te zeggen hebben of het ergens niet mee eens zijn de ander ook gewoon eens moeten onderbreken. Zo voorkom je dat je haast niet aan het woord komt en daardoor veel zwakker overkomt dan je daadwerkelijk bent. Vooral in groepen moet je het soms wel doen wil je aan het woord komen. Gewoon even afkijken bij je mannelijke collega’s, dus!

We zeggen natuurlijk vaak dat mannen niet kunnen communiceren, wat voor veel vrouwen nog wel eens een frustratie kan zijn.. Het bovenstaande bevestigd dit misschien wel, maar geeft ook aan dat minder communiceren áf en toe juist in je voordeel kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *