LEADING LADIES, LIFESTYLE

Michelle Obama als de stem van de moderne vrouw

Michelle Obama stem van de moderne vrouw

Ongetwijfeld heb je Michelle Obama’s speech van gisteren gezien waarin ze zich hard, héél hard, maakt voor de rechten van de vrouw. En dan met name ons recht om gezien te worden als persoonlijkheid, gewaardeerd te worden om onze intelligentie en wat we doen, in plaats van ons uiterlijk. Iets wat we wellicht tegenwoordig al wel een beetje als vanzelfsprekend zien en waarbij ik in ieder geval niet het gevoel heb dat we er in de Westerse wereld nog steeds iedere dag voor moeten knokken. Nee, dat is iets wat onze moeders en oma’s voor ons gedaan hebben, waarvan wij nu de vruchten plukken en wat we enkel nog wat meer aan de grond moeten krijgen in de top van het bedrijfsleven wellicht. Maar toen kwamen daar de opmerkingen van Trump.

En zelfs die opmerkingen konden we op zich nog wel af doen als, zoals Michelle het noemt; ‘kleedkamerpraat’. Immers: praten wij dan nooit eens op een dergelijke manier over mannen? Natuurlijk wel! En daarom zouden we ons haast hypocriet voelen om Trump specifiek op die opmerkingen te veroordelen. Ware het niet dat hij gedurende héél zijn campagne al denigrerende uitspraken doet over vrouwen waar hij verbazingwekkend vaak nog mee weg kwam ook. Michelle Obama stak daar een stokje voor met deze speech waarin ze Trump met de grond gelijk maakt, natuurlijk omdat ze campagne voert voor Hillary, maar vóóral ook omdat iedereen zich ervan bewust moet zijn dat dergelijke mensen geen podium verdienen.

Een must-watch voor iedereen, doorspekt met girlpower. Een speech om van te leren om op te staan voor je rechten, te durven om jezelf te laten horen en je stem te laten gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *