WORKING GIRL

Moet je een 5-jaren plan hebben voor je carrière?

5 jaren plan carrière

Ben jij een meisje dat haar levenspad al vanaf haar 18e uitgestippeld heeft en nog steeds aardig on track is? Wist je al vanaf jongs af aan wat je wilde worden en ben je hard op weg dat te bereiken? Of ben jij meer een meisje dat de kansen die op haar pad komen aangrijpt en verder vooral met de dag leeft en kijkt hoe het loopt? Vaak hoor je van mensen dat ze min of meer bij toeval in een bepaalde baan gerold zijn, maar betekent dat dan ook dat plannen maken geen zin heeft of dat je in ieder geval niet te ver vooruit zou moeten plannen? Niet per sé.

Natuurlijk stel je je doelen en dromen constant bij, grote kans namelijk dat je vroeger ballerina wilde worden maar momenteel niet bepaald de sterren van de hemel danst bij het Nationaal Ballet – If you do; you go girl!. De kans is zelfs groot dat je nu iets anders doet dan je verwacht had op de middelbare school. De vraag waar je jezelf ziet staan over vijf jaar is dan ook een lastige vraag om te beantwoorden.

Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom je niet per sé dit 5-jaar plan zou moeten hebben. Zo kan het ervoor zorgen dat je je blind staart op een bepaald carrièrepad en daardoor andere kansen over het hoofd ziet of negeert. Tenminste, dat is wat Paul Brown in zijn artikel voor Forbes beweert. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je gaandeweg telkens verandert en je het plan dus ook constant zult bijstellen; is het dan nog een 5-jaren plan te noemen?

De middenweg

Toch lijkt het niet hebben van een plan nergens toe te leiden; hoe weet je welke stappen je ongeveer zult moeten nemen om verder te komen in je carrière? Door zijsporen te blijven volgen kun je immers ook gaan dwalen, waardoor je carrière juist niet echt van de grond kan komen. Hoe kun je dit voorkomen zonder dat je in de valkuil trapt die Brown beschrijft?

Wat je kunt doen is jezelf carrière-doelen stellen in plaats van een gedetailleerd plan te maken, al dan niet alleen in je hoofd. Hierdoor ben je verplicht na te denken over wat je zou willen bereiken in je carrière, maar zul je wél constant moeten her-evalueren hoe je er kunt komen. Eigenlijk draai je hiermee het hele principe om. Voortaan bedenk je bij alles wat je doet hoe het je verder kan helpen in je carrière, of het gaat bijdragen aan je einddoel. Waar je eerst bedacht welke stappen je moet nemen om bij dit einddoel te komen, bedenk je nu dus of een nieuwe kans of stap die je kunt maken gaat bijdragen aan het bereiken van dit doel. Zo blijf je open staan voor alles wat er op je pad komt, zonder alles maar aan te grijpen waardoor het wellicht niet specifiek ergens toe gaat leiden.

Niets in het leven is onveranderlijk en het maken van een heel gedetailleerd carrièreplan kan dus overbodig of zelfs nadelig zijn. Blijven nadenken over je doelen, dromen en hoe je ze kunt bereiken daarentegen is een essentieel verschil kan ook een essentieel verschil maken in het bereiken ervan.

2 Comments

  1. Grappig, had het hier gister over met vriendlief. Zelf kan ik het met niet vòòrstellen om zo ver vooruit te denken, en dan kom je weer iemand tegen die voor z’n eindexamen al bedacht had om advocaat te worden (en dat nu ook is) om er zo financieel goed bij te zitten in z’n volwassen jaren. Wauw. Als er 1 ding is waar ik toen nog niet aan dacht… Maar ik heb er bewondering voor hoor! Je bent dan idd wel duidelijk bezig met wat je doet en waar je naar toe wilt gaan. Zelf ben ik altijd een mega flierefluiter geweest en aan de ene kant heeft dat ervoor gezorgd dat ik heel veel ongewone en vette dingen heb meegemaakt, maar tegelijkertijd betekent het ook dat ik nooit bezig ben geweest met een carriere opbouwen. Mijn situatie is nu weer helemaal anders, maar toch denk ik dat je ook op die flierefluit-manier succesvol kunt zijn!

    1. Dat denk ik ook zeker! Het gaat er denk ik om dat je een goede balans weet te vinden: dat je niet zo’n vastomlijnd plan hebt dat je niet meer open staat voor andere kansen, maar aan de andere kant ook dat je wél nadenkt over of bepaalde dingen passen binnen je uiteindelijke doelen. Het is nét een andere benadering, maar ik denk wel een heel goede manier om er tegenaan te kijken 🙂 Wat je zegt: beiden hebben voor- en nadelen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *