LIFESTYLE, OFF-DUTY, WORKING GIRL

Hoe overleef je het kerstfeest van kantoor?

Hoe overleef je de kerstborrel van kantoor

Oke, de eerste overlevingslessen hebben we inmiddels opgedaan door de film Office Christmas Party, maar hoe overleef je het kerstfeest van je werk nu écht? A little party never killed nobody, maar een feest van je werk is natuurlijk toch even nét iets anders dan een feest met vrienden. Sommige dingen worden nu eenmaal niet vergeten, hoe dronken iedereen ook was. En jij weet als geen ander hoe snel de nieuwste roddels zich verspreiden door het bedrijf….

Niet afzeggen

First things first: je zegt het niet af! Echt, no-way. Hoe weinig zin je ook hebt, als je ooit nog eens iets wilt bereiken bij dit bedrijf ga je gewoon naar het kerstfeest, no matter what. Niets geeft zo duidelijk aan dat het je absoluut-helemaal-niets kan schelen, toont zoveel desinteresse, als niet verschijnen op de kerstborrel. Gewoon doen dus, al is het maar om er maandag over mee te kunnen praten.

Draag de juiste kleding

Je wilt niet uit de toon vallen door overdressed, underdressed of ongepast te verschijnen. Check daarom van tevoren met andere meiden van kantoor wat zij van plan zijn om aan te doen en trek daaruit voor jezelf conclusies. Over het algemeen geldt dat je te bloot, te kort en te diepe decolleté’s sowieso het best kunt vermijden. Met een mooi cocktailjurkje zit je over het algemeen altijd goed en dit is safer dan een lange jurk. Ga bovendien voor iets waarin je je fijn voelt, zodat je veel zelfvertrouwen kunt uitstralen! Wij verzamelden een aantal outfits voor je in dit artikel, die je bovendien direct kunt shoppen!

Praat niet over werk

Dit is niet het moment om over werk te praten, maar juist om lekker te ontspannen met je collega’s eens in een andere context te zien. Wat je natuurlijk wél kunt doen, is in contact komen met iemand die handig kan zijn voor je werk of netwerk. Daarvoor is dit het uitgelezen moment. Doe dit aan het begin van de avond, wanneer iedereen nog een beetje heldere gesprekken kan voeren en praat over alles behalve werk. Na het feest kun je een nonchalant mailtje sturen waarin je terug refereert naar het leuke gesprek op de kerstborrel en tadá: contact gelegd!

Je collega’s zijn geen potentiële one-night-stands

Óók niet na een drankje teveel! Stel dit als heel duidelijke regel met jezelf: er wordt niet geregeld met collega’s. Komt alleen maar narigheid van, echt waar. Die dingen blijven immers nooit geheim. What happens at the Christmas party, shall be spread through the entire office! Maandag ben jij het gesprek van de dag (en de maandagen daarop ook nog steeds).

Haak niet als eerste af…

Dit is een beetje een gevalletje ‘niet afzeggen’. Wanneer jij na één of twee drankjes als eerste afhaakt is dat bijna hetzelfde als niet komen. Het komt ongeïnteresseerd en niet-interessant over en je mist alsnóg de roddels waardoor je op maandag alsnóg niet mee kunt praten bij de koffieautomaat.

…Maar pas op met de drank

Blijf ook weer niet zo lang hangen dat je gezellige tipsy mood doorgaat in ordinair dronken gelal. Ook als je je een beetje ongemakkelijk voel in het begin en wel een extra drankje kunt gebruiken om er overheen te komen, is het wel zo classy om niet te snel te veel te gaan drinken. Écht niemand zit erop te wachten om te moeten babysitten en jij zit er niet op te wachten dat je gênante dingen zegt tegen collega’s, of nog erger: je manager of de CEO. Gewoon classy je gin tonics afwisselen met mocktails en water, dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *