LIFESTYLE, SEXY SCIENCE

ZO BLIJF JE ONAFHANKELIJK ALS JE SAMENWOONT

Onafhankelijk wanneer je samenwoont

Jij en je vriend willen gaan samenwonen. Een super grote stap natuurlijk die ontzettend leuk is, maar vaak loopt het een beetje vanzelf zo, maar misschien vind je het ergens toch een beetje een benauwend idee. Je geeft toch heel wat vrijheid op en voor je het weet zit je als een burgerlijk stel iedere avond samen op de bank TV te kijken. Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat samenwonen ontzettend leuk en gezellig is, zonder dat je een kluizenaar wordt die haar vriendinnen nooit meer ziet. Onafhankelijk blijven wanneer je samenwoont, dus, you independent woman!

Behoud jullie quality time

Dit lijkt tegenstrijdig, maar ondanks het feit dat je elkaar nu elke dag ziet zul je merken dat je juist minder quality time beleeft. Eerder sprak je samen af en dan ging het in die tijd natuurlijk helemaal om jullie, bijpraten, iets leuks doen, echte quality time. Doordat je elkaar nu dagelijks ziet en veel meer met elkaar deelt, heb je het idee dat al die tijd quality time is, terwijl eigenlijk je steeds minder van zulke momenten hebt. Daardoor ga je juist het gevoel krijgen dat je de tijd wanneer je niet hoeft te werken wilt doorbrengen met je vriend en niet met bijvoorbeeld collega’s. Door er wekelijks op toe te zien dat jij en je vriend echt quality time hebben samen, zul je merken dat je veel minder de drang zult hebben om ‘lekker thuis’ te gaan zitten wanneer je vrienden af willen spreken.

Blijf financieel onafhankelijk

Niets kan je zo’n benauwend gevoel geven als financiële afhankelijkheid. Wanneer jullie besluiten dat ‘what’s mine, is yours’ jullie nieuwe motto wordt en kiezen voor gezamenlijke rekeningen waar jullie al jullie geld als het ware samengooien, is dit lastig te vermijden. Dan krijg je namelijk situaties waarin je vindt dat je niet weer van jullie geld een dure tas kunt kopen bijvoorbeeld, of dat je vindt dat je hem dan om toestemming moet vragen. Wanneer jij gewoon je eigen geld zelf beheert en jullie simpelweg jullie gezamenlijke kosten delen, blijf je de baas over je eigen geld. Wanneer je dan iets moois wilt kopen, dan hoef jij er alleen zelf achter te staan. Het is immers JOUW geld. Wanneer jullie samen willen sparen voor een huis of bijvoorbeeld een mooie reis, kun je altijd besluiten om beiden maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten op een spaarrekening die van jullie beiden is. Maar houd in ieder geval een rekening voor jezelf, met geld waarover jij mag beslissen wat je ermee doet.

Blijf dingen ondernemen

Het is gemakkelijk om ‘s avonds, wanneer je uitgeput bent van je werk, lekker naast je vriend op de bank te kruipen. Je hebt immers altijd gezelschap thuis, dus is de noodzaak om andere dingen af te spreken veel minder dan toen je nog alleen woonde! Blijf gewoon dingen ondernemen, zelfs wanneer je moe bent of niet zoveel zin hebt, en je zult zien dat je ook minder snel op elkaar uitgekeken raakt.

Blijf je eigen vrienden houden

Hoe vaak zie je het wel niet gebeuren dat vriendinnen zodra ze gaan samenwonen alleen nog maar in de wij-vorm praten? Zullen ‘wij’ langskomen? ‘Wij’ hebben dan een feest. ‘Wij’ vinden dit of dat leuk. Zorg dat je ook nog een persoon bent zonder je vriend en blijf dus ook onafhankelijk van elkaar afspreken met vrienden. Tuurlijk is het leuk om mee te gaan naar elkaars vrienden en hen ook beter te leren kennen, dat moet je ook zeker doen. Maar spreek af en toe eens af zonder hem en gun hem ook zijn mannenavondjes met vrienden. Is veel gezonder en je blijft zo bovendien je eigen vriendenkring ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *