BEAUTY, LOOKS

DEZE BEAUTY PRODUCTEN ZIJN ONMISBAAR DEZE ZOMER

Zomer beauty producten

Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Italië. Het Garda meer, de Italiaanse Rivièra en Toscane; ik kan niet kiezen wat we het mooist vonden. In de zomer probeer ik altijd zo min mogelijk make-up te dragen; met een gebruinde huid heb je nu eenmaal niet zoveel nodig om er stralend uit te zien. Qua verzorging, echter, heb ik altijd wel een aantal speciale producten om te zorgen dat mijn haar en huid mooi en niet te uitgedroogd raken. Zon, chloor en zeezout hebben nu eenmaal een sterk uitdrogende invloed en speciale, extra-voedende producten kunnen geen kwaad. Lees hier meer over mijn favoriete zomer beautyproducten.

Haar

Met mijn krullen was mijn haar vroeger altijd echt een verschrikking aan het eind van de zomer. Het was uitgedroogd en leek nog het meest op een bos touw en de enige oplossing om het weer gezond eruit te laten zien was vaak een rigoureus bezoek aan de kapper. De laatste jaren echter, heb ik een aantal producten ontdekt die enorm helpen om mijn haar gezond te houden tijdens de zomer. Het grootste verschil, naar mijn gevoel, was het moment waarop ik een spray begon te gebruiken van The Body Shop. Ik ben vergeten deze ook op de foto te zetten, maar het is een radiance spray voor gekleurd haar, met UV filter, die momenteel geloof ik niet meer in het assortiment zit. Wel zag ik dat Rituals momenteel een spray tegen UV in hun assortiment heeft, wat dezelfde functie heeft. Zodra ik dit begon te gebruiken merkte ik dat mijn haar zóveel gezonder bleef doordat het niet zo enorm droog werd door het effect van de zon.

Het tweede product tegen de zon dat ik gebruik is dit après soleil serum van Kérastase, een extra voedend serum om het haar te herstellen na een dag in de felle zon. Daarnaast vind ik het fijn om vooral in de zomer een shampoo en masker te gebruiken die extra voeding en verzorging geven. Dit jaar gebuik ik Redken’s Diamond Oil en L’Oréal Professionnel’s Intense Repair. Ik gebruik vaak een masker in plaats van conditioner wanneer ik mijn haar was, omdat dit mijn krullen nóg meer voedt. Ik laat het overigens niet iedere keer een aantal minuten intrekken maar gebruik het soms gewoon zoals je een conditioner gebruikt na je shampoo.

Zomer beauty producten

Huid en gezicht

Mijn gezicht bescherm ik iedere dag met een factor 30 crème van Rituals die speciaal bedoeld is voor de huid van het gezicht. Je wordt ermee doodgegooid de laatste jaren, maar je huid beschermen tegen UV is het belangrijkste wat je kunt doen ter voorkoming van rimpels. De laatste jaren probeer ik hier extra goed op te letten, maar wanneer je eenmaal gebruind bent en dus minder kans loopt op verbranden blijft het toch wel eens lastiger. Zeker omdat de crèmes vaak vettig zijn en niet fijn om te gebruiken op je gezicht. Deze is wél heel fijn om op je gezicht te gebruiken en deze vakantie heb ik me dus ook iedere dag braaf beschermd. Win!

In de zomer vind ik het niet fijn om veel make-up te dragen en voornamelijk foundation vind ik vaak niet nodig. Voor de dagen of etentjes dat ik toch graag iets meer dekking wilde gebruik ik graag de anti-vermoeidheidscrème van de Skin Perfection lijn van L’Oréal Paris. Deze crème is lichter nog dan een BB-cream maar geeft wel een mooie, haast highlighter-achtige gloed. Daarnaast gebruik ik uit dezelfde lijn ‘s avonds een serum en crème (niet op de foto) voor extra verzorging na een dag zon, zodat mijn huid niet uitgedroogd en trekkerig aanvoelt. Ik reinig mijn huid graag met dit schuimende water van Vichy, Pureté Thermale.

Zomer beauty producten
Zomer beauty producten

Make-up

In de zomer heb je maar weinig make-up nodig en zoals hierboven gezegd is een BB-cream vaak meer dan genoeg als je toch een subtiele dekking wilt. Daarnaast vind ik paletten altijd heerlijk om mee te nemen op reis, omdat alles wat je nodig hebt er in zit. Hierboven mijn favorieten. Allereerst het Blushed Nudes palette van Urban Decay, met een mooie highlighter, bronzer en blush: meer dan dat heb je echt niet nodig voor een heerlijk zomers uitziend koppie. Wel heb ik nog een losse blush meegenomen dit jaar omdat ik deze gewoon prachtig vind in de zomer: een dupe van de Orgasm blush van Nars is deze Rose Gold blush van Sleek. Hij geeft een gouden gloed en is daardoor een blush en highlighter ineen. Het kleine paletje ernaast is het wenkbrauwpalet van Catrice waarvan ik momenteel enorme fan ben. Wenkbrauwen zijn hét beauty focuspunt van de afgelopen anderhalf jaar geweest en in de zomer draag ik vaak alleen wat mascara maar altijd mét poeder op mijn wenkbrauwen. Allerlaatst het Nudes palette van Maybelline. Ik ben dol op bruine oogschaduw bij mijn blauwe ogen en draag zeker in de zomer eigenlijk niets anders. Met dit palet heb ik bovendien keuze genoeg om nog een beetje te variëren en hoef ik verder niets mee te nemen.

Daarnaast is een waterproof mascara natuurlijk onmisbaar. Ik gebruik altijd graag Estée Lauders Sumptuous Extreme mascara maar aangezien deze uitverkocht was bij Douglas heb ik dit jaar de Clinique High Impact waterproof mascara gebruikt, die ook heel fijn was.

Zomer beauty producten

Parfum

Na jarenlang het typische Sun van Jil Sander gedragen te hebben en de afgelopen jaren fan te zijn geweest van Calvin Klein’s Eternity Summer, ben ik sinds mijn reis naar Cuba van afgelopen november groot fan van Beach Walk van Maison Martin Margiela. Een heerlijk zomerse geur die inderdaad een perfecte replica (de naam van de lijn) is van wat je je voorstelt bij de geur van een strandwandeling. Perfect voor op vakantie dus. Ik bewaar hem dan ook voor de extra zomerse dagen en mijn reizen om de herinneringen die de geur oproept echt hieraan gebonden te laten blijven.

Daarnaast gebruik ik dit jaar de factor 50 en 30 van Garnier Ambre Solaire en ook een after-sun uit deze lijn.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *