LIFESTYLE, OFF-DUTY

Ontspannen op zondag: maak je badkamer herfst proof

Niets werkt zo ontspannend als een heerlijke badkamer waar je je even helemaal in kunt terugtrekken. Zeker nu de herfst – ja, toch echt – weer voor de deur staat is er niets lekkerder dan in bad te gaan met heerlijk schuim, een boek of tijdschrift waar je maar niet aan toe komt, een maskertje of een goede film. Heerlijk! Even helemaal niets en compleet tot rust komen, een betere manier om een drukke week te eindigen bestaat er niet. Tijd dus om die badkamer een mini make-over te geven met de onderstaande tips & inspiratie! Zo voelt hij weer als nieuw en is het nóg uitnodigender om je op een gure herfstdag lekker onder te dompelen in het warme water.

Stof de kaarsen af

Om je badkamer herfst-proof te maken is er natuurlijk niets belangrijker dan het toevoegen van een flinke lading (geur)kaarsen. Flink gehyped en vaak overpriced, maar niets maakt jouw badder-momentje meer relaxing dan wanneer je het licht uit kunt doen en een paar flikkerende kaarsjes in de hoek hebt staan die ook nog eens een heerlijke geur verspreiden. Voor een instant gezellig najaarsgevoel.

Jungle-ize it

Een trend die je momenteel veel ziet is om je badkamer te transformeren in een jungle. Een Balinese Spa, mooi gezegd. Klinkt een beetje als een zomerse trend, maar wat is fijner dan om op elk moment van het jaar je te kunnen terugtrekken in je kleine urban jungle en om ook midden in de winter een tropisch gevoel te ervaren? Juist, weinig. Dus koop grote planten, kleine plantjes en doe ze in mooie (witte) potten. Ook een vaas met verse bloemen ziet er super mooi uit in je badkamer (enne, je kunt natuurlijk ook gewoon de bloemen uit je woonkamer even meenemen als je in bad gaat ;)).

Donkere & houten details

Waar lichte en witte badkamers prachtig zijn, is het in het na-seizoen ook erg mooi om juist voor wat donkerders te kiezen. Nu hoef je natuurlijk niet direct heel je badkamer te restylen (kan wel! Antraciet-kleurige muren zijn bijvoorbeeld práchtig!), maar je kunt ook voor donkere details gaan. Handdoeken, potten voor de planten, zeepdispencers… Houten details zijn ook super mooi en geven je badkamer een warmere uitstraling. Kies voor plankjes, plateaus om je beauty producten op te zetten

Een klein krukje of bankje

Een klein houten krukje of bankje kan ook veel sfeer toevoegen aan je badkamer. Je vindt er genoeg bij bijvoorbeeld Xenos of Blokker. Leuk om je beauty producten of een plant op te zetten, handdoeken op te leggen of bijvoorbeeld naast het bad te zetten met een geurkaars en je boek.

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *