WORKING GIRL

OUT OF OFFICE IN ROTTERDAM: STATIONSHUISKAMER

Stationshuiskamer

In deze nieuwe serie nemen we je mee naar de heerlijkste plekjes in Rotterdam om te werken, wanneer je eventjes geen zin hebt in een stoffig kantoor of je je niet kunt concentreren in je eigen huis. Ook perfect om te studeren of een meeting te plannen met collega’s. De allereerste plek is één van mijn persoonlijke favorieten in Rotterdam, de Stationshuiskamer.

De Stationshuiskamer is een plek die velen leren kennen wanneer ze weer eens op het nippertje hun trein gemist hebben. Gelegen boven Rotterdam Centraal, met uitzicht op alle haastende, zich door de NS-poortjes wurmende mensen is de Stationshuiskamer een verrassend ontspannende plek voor een heerlijk momentje laptop & latte. Met een industrieel en meer dan hip interieur met veel hout en staal krijg je bovendien ook nog eens de broodnodige inspiratie, wat het de ideale plek maakt voor een brainstorm of om out of the box ideeën te bedenken.

Heerlijk groot en dus nooit helemaal bomvol, met gelukkig voldoende stopcontacten – iets waar het in een gemiddeld koffietentje nog weleens aan ontbreekt – en een verrassend snelle wifi heb je eigenlijk geen enkel excuus om niet een middagje te knallen. De barrista’s zullen je bovendien niet elk half uur lastigvallen met de vraag of ze nog iets te drinken voor je kunnen inschenken, maar zullen er wel onmiddellijk voor je zijn wanneer je nog wel een extra cafeïne shotje kunt gebruiken. Geen gevoel dat je weggekeken wordt of dat je er eigenlijk niet behoort te zitten wanneer je eens geen zin hebt om een klein fortuin uit te geven aan je middagje flexwerken. Just how I like it.

De taartjes komen bovendien van Dudok en mogen dus ook zeker niet overgeslagen worden – hell yes, voor de cheesecake die ze sinds kort hebben – en ook qua koffies hoef je je ook zeker niet te gaan vervelen. Het feit dat de seizoenskoffie met karamelsnippers al zeker drie seizoenen hetzelfde is zullen we ze vergeven, want hij is wel ongelooflijk lekker.

Een must-visit dus, voor je volgende middagje flexwerken of meeting buiten de deur!

2 Comments

  1. Deze plek ziet er echt superleuk uit. En dat gewoon boven het station, dat lijkt me echt een ideale spot! Een excuus dat je dan ergens anders woont is gewoon verleden tijd 🙂 Ik ben trouwens best een beetje fan van je blog en heb jouw blogpost in die van mij verwerkt vandaag. Liefs!

    1. Wat een super leuk berichtje, Melle, dankjewel! Super lief dat je Girl Almighty gedeeld hebt 🙂 Enne, het is inderdaad een goed excuus, zo’n leuke plek om te werken! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *