LIFESTYLE, ONDERNEMENDE GIRLBOSS, WORKING GIRL

Mijn zakelijke & persoonlijke doelen voor 2017 (+ free printable!)

doelen-2017-gratis-download

Deze post heb ik bewust geen ‘goede voornemens’ genoemd. Dat impliceert namelijk dat ik het me voorneem – en er hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk maar 3 weken effectief mee bezig ben aankomend jaar. En wat wil ik niet. Mijn doelen voor 2017 zijn dingen die ik daadwerkelijk wil en ga bereiken en zijn gericht op zowel zakelijk als persoonlijk gebied – en het grijze deel daartussen. Na me een aantal wekene een beetje energieloos te hebben gevoeld – teveel chocolade en te weinig slaap misschien? – heb ik nu mijn energie zo goed als terug en ook direct weer zin om vol gas mijn doelen na te streven. The ambition is back, en dat is een heerlijk gevoel! Voor de aankomende weken is het doel om dat te gaan behouden en probeer ik gezond te eten en veel te slapen. Mijn doelen voor de rest van het jaar vind je hieronder!

De beste versie van mezelf worden

Altijd wanneer ik bewonderend naar een celebrity kijk, bedenk ik me dat zij echt de best mogelijke versie van zichzelf zijn en dat als meer mensen dat zouden zijn, er echt een flink aantal mensen dicht in de buurt zouden kunnen komen van zo’n celebrity-look. Gedisciplineerd sporten en gezond eten en hard werken voor je carrière dragen bijvoorbeeld al enorm bij. Nu heb ik absoluut een hekel aan het stellen van ‘gezond eten & meer sporten’-nieuwjaarsdoelen. Gewoon, omdat ze zó enorm cliché zijn en hé, wie houd ik voor de gek?! Toch ben ik sinds enkele maanden al veel meer vegetarisch gaan eten, omdat ik geloof dat het om meerdere redenen goed is om minder vlees te eten.

Daarnaast heb ik voor het aankomend jaar gepland staan om eindelijk een beugel te nemen. Het is een lang verhaal, maar in het kort komt het erop neer dat ik op mijn 8e een ongeluk heb gehad met mijn tanden, waardoor niemand ooit voorstander is geweest van een beugel. Toch zijn mijn tanden ongeveer het enige waarover ik me nog wel eens onzeker kan voelen, of wat ik in ieder geval écht graag aan mezelf zou veranderen. Dus ben ik opnieuw naar een orthodontist gestapt en deze man ziet het wél zitten om voorzichtig te gaan proberen mijn gebit mooier te krijgen aankomend jaar. Het voelt als een enorme overwinning voor mezelf en een super goede motivatie om ook op andere gebieden simpelweg actie te ondernemen om dingen gedaan te krijgen!

Meer trainingen volgen

Nog steeds is leren door echt te studeren voor mij de manier om het snelst dingen onder de knie te krijgen. Ik mis het studeren ook wel eens. Het gevoel hebben dat je écht concreet dingen hebt geleerd in de afgelopen maanden. Dat gevoel mis ik soms een beetje sinds ik werk. Het komt er vaak toch op neer dat je zo druk bent met de dagelijkse dingen dat iets bijleren er vaak een beetje bij inschiet. Aankomend jaar wil ik daar dan ook bewust aan gaan werken en tijd voor vrij gaan maken. Voornamelijk in online marketing kan ik nog een hoop certificaten halen die me écht verder gaan helpen.

Daarnaast ben ik afgelopen jaar begonnen met wat vaker naar netwerk bijeenkomsten te gaan. Als je er eenmaal op let merk je dat er enorm veel wordt georganiseerd waar je gewoon naar toe kunt gaan of een kaartje voor kunt kopen. In het begin is het doodeng, maar uiteindelijk zó leerzaam (het wordt vaak gecombineerd met een lezing) én je doet er waardevolle contacten op. In 2017 wil ik hiermee doorgaan en er nog een tandje bij doen. De eerste heb ik in ieder geval alweer gepland staan voor eind januari! (Zo haal jij meer uit het eLearning programma van je werk aankomend jaar!)

Meer focus

Ik wil me energieker voelen en meer focus aanbrengen. ‘Ja’ zeggen tegen meer kansen en zelf actief kansen creëren. Niet ‘just go with the flow’ maar de flow creëren voor mezelf en me er vooral NIET te comfortabel in gaan voelen. Het afgelopen jaar ben ik een beetje zoekende geweest naar waar ik nu echt energie van krijg, en ik denk dat ik inmiddels een aardig beeld heb gekregen. Desalniettemin voelde ik me de afgelopen weken zó energieloos. Een klein winterdipje denk ik, maar het had ook zeker te maken met een combinatie van minder slaap en meer ongezond eten (het blijft december, hè ;)). Beiden wil ik dus op gaan letten, omdat ik weet dat ik gewoon lekkerder in mijn vel zit wanneer ik voldoende slaap en redelijk gezond eet. Vervolgens wil ik de dingen die ik doen enorm goed doen, door er volop op te focussen. Dat heeft als gevolg dat ik keuzes moet maken tussen de dingen die op mijn pad komen en vól gaan voor de selectie van dingen die ik wil gaan uitbouwen: in mijn werk, voor Girl Almighty etc.

Sparen en minder uitstellen

Sparen is iets wat ik in 2017 echt serieus wil gaan doen. We willen een huis kopen, ik wil graag mijn eerste designer tas aanschaffen en ik verdien genoeg om met gemak een leuk bedrag maandelijks opzij te zetten voor dat soort doelen. Op de één of andere manier (alhoewel: rijbewijs en nieuwe laptop), kwam het er het afgelopen jaar nog niet helemaal van, maar ik vind dat ik in 2017 geen excuus heb om het niet te doen. Daarnaast heb ik ook de neiging om dergelijke to do’s (financiën, dingen regelen, mails beantwoorden…) te lang uit te stellen waardoor het uiteindelijk van een kleine to-do verandert in iets mega groots wat constant in mijn gedachten rondzwemt terwijl ik het nog steeds niet doe. Dat is eigenlijk toch ongelooflijk? Wie heeft nog meer die neiging? Ik wil het in ieder geval gaan aanpakken komend jaar!

Ik zal aankomend jaar regelmatig een review doen om jullie op de hoogte te houden over hoe het ervoor staat en mezelf scherp te houden!

Wat zijn jouw doelen voor 2017? Make things happen!

Download hieronder een grote versie van de goalsheet aan het begin van dit artikel, zodat je zelf je eigen zakelijke én persoonlijke doelstellingen voor 2017 kunt opschrijven en bijhouden in 2017.

[lab_subscriber_download_form download_id=2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *