LIFESTYLE, OFF-DUTY

TIPS OM POSITIEF TE BLIJVEN WANNEER ALLES EVEN TEGENZIT

positief blijven

Soms is het leven gewoon even kut. Wat doe je dan? Jezelf er doorheen slaan. Maar ook dat lukt niet altijd, hoe optimistisch en actief je van nature ook bent. Hoe kom je zo snel mogelijk uit dat dipje en krijg je je energie weer terug? Met deze tips wordt positief blijven makkelijker!

  1. Vraag niet teveel van jezelf. Als je jezelf blijft pushen terwijl je eigenlijk gewoon even rust en wat afstand nodig hebt, heeft het helemaal geen zin. Doe het liever even wat rustiger aan, wees wat liever voor jezelf en kom daarna keihard terug wanneer je weer opgeladen bent.
  2. Lees een boek. Even ontsnappen aan de realiteit, het liefst met een boek waarom je kunt lachen. De boeken van Sophie Kinsella, hoe chicklit-ish ze ook mogen zijn, doen het wat mij betreft altijd érg goed.
  3. Ga hardlopen. Het is waarschijnlijk het állerlaatste waar je zin in hebt, maar sporten zal er écht voor zorgen dat je je weer beter gaat voelen. Je doorbreekt je gevoel van ‘luie sleur’, de activiteit zorgt ervoor dat je lichaam gelukshormonen aanmaakt én je voelt je daarna goed over jezelf. Alles is uiteindelijk beter voor je gevoel dan op de bank hangen.
  4. Eet gezond. Hoe verleidelijk het ook is om te verzwelgen in patat en chocolade: gezond eten zal ervoor zorgen dat je je energieker voelt én niemand heeft zich ooit écht goed gevoeld na een dagenlange vreetbui, wel?
  5. Kijk filmpjes van inspirerende vrouwen. Zijn er Nederlandse of buitenlandse meisjes die je bewondert? Voor mij helpt het altijd om hun filmpjes te kijken (bijv. Anna Nooshin en Mascha), zodat ik me weer geïnspireerd voel om te gaan werken aan mijn doelen, zoals zij ook doen.
  6. Ga lekker in bad, liefst met lavendel badschuim. Dit onstresst en geeft je tijd om rustig na te denken. Niets is zo fijn en bevorderlijk dan helemaal tot rust komen en je zorgen even te laten voor wat ze zijn.
  7. Relativeer. Het is echt zo, waarschijnlijk maak je je problemen zelf groter dan dat ze in werkelijkheid zijn. Probeer er eens realistisch naar te kijken en praat erover met een goede vriendin of familielid.
  8. Als het kan, ga dan lekker op vakantie. Soms heb je dat gewoon nodig. Na een paar zonnige dagen lijken al je zorgen, stress en problemen van thuis zó ver weg. Bovendien helpt het je enorm om alles weer eventjes in perspectief te zien en krijg je op vakantie vaak de beste ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *