WORKING GIRL

3 PRESENTEER TIPS VAN EEN SMILE EXPERT

Presenteer Tips

Als trouwe fangirl van Anna Nooshin kijk ik al haar vlogs zodra ze op Youtube verschijnen. Ik krijg er zelfs een melding van op mijn telefoon. Toen gisteren haar nieuwste vlog online kwam zat daarin een wel heel interessant stukje. Denise, een zogenaamde ‘smile expert’ deelde drie van haar beste presenteer tips voor een succesvolle presentatie. Die info kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden, girlbosses in spé!

Goed, volgens Denise is je non-verbale communicatie net zo belangrijk als datgene wat je daadwerkelijk zegt tijdens je presentie. Klinkt niet heel gek, toch? Als je uitstraling goed is zal datgene wat je probeert te vertellen een stuk beter overkomen. Tijd om haar drie pro presenteer tips eens door te nemen en je publiek onbewust te imponeren!

Wat doe je met je handen?

Als je presenteert heb je snel de neiging om je handen in elkaar te vouwen. Het is namelijk natuurlijk dat je handen iets vast willen houden. Echter, dit geeft je snel een vrij gesloten houding waardoor mensen onbewust minder open zullen staan voor datgene wat je ze wilt vertellen. Denise tipt daarom dat je het beste kunt doen alsof je een bal voor je vasthoudt. Op deze manier krijg je juist een heel open en overtuigende houding en kom je bovendien gewichtig en zelfverzekerd over. Ze zegt dat dit een typische eigenschap was van Steve Jobs tijdens zijn Apple presentaties.

Kies een kant

Ben je rechts? Ga dan ook aan de rechterkant van het scherm staan. Als je links bent, doe dat dan omgekeerd en ga links staan van het scherm. Op die manier kun je gemakkelijk met je ‘goede hand’ iets aanwijzen op het scherm zonder dat je onhandig met je arm staat de draaien óf, nog erger, je publiek gedeeltelijk de rug toekeert.

Powerpose voor powergirls

Ben je aan het begin van je presentatie vaak een beetje zenuwachtig? Neem dan aan het begin van je presentatie even een zogenaamde powerpose aan. Dit doe je door bijvoorbeeld je handen in je zij te zetten. Op het moment dat je dat doet stijgt je testosteron-spiegel en waardoor je je krachtig zult voelen en minder gestresst.

Bekijk hieronder Anna’s complete vlog. Het stukje over presenteren begint ongeveer bij 6:42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *