BOOK CLUB, LIFESTYLE

Recap van mijn favoriete boeken van 2016

boeken2

Meer dan ooit heb ik in het afgelopen jaar het lezen weer opgepakt. Vroeger las ik met gemak tientallen boeken per jaar, maar de afgelopen jaren werd ik wat socialer (haha), studeerde en begon met werken en dus was er minder tijd om te lezen en las ik jaarlijks steeds minder boeken. Tot ik begin dit jaar begon met Girl Almighty en daar meer wilde schrijven over boeken. Want wat is nu heerlijker dan af en toe helemaal tot rust komen door jezelf te verliezen in een goed boek? ‘s Avonds een paar bladzijden lezen voordat ik ga slapen, in plaats van eindeloos mijn Facebook tijdlijn te verversen. Iets wat ik aankomend jaar dus wil blijven doen, want het is me enorm goed bevallen. Anyway, hieronder een aantal van mijn favoriete boeken die ik het afgelopen jaar gelezen heb~!

Motiverende boeken

Motiverende boeken, geschreven voor en door succesvolle vrouwen vind ik enorm inspirerend en motiverend om te lezen. Powervrouwen van Julia Pimsleur sprong er daarbij voor mij echt uit. Met een miljoenenbedrijf dat ze zelf heeft opgebouwd, geeft ze tips waar je echt iets aan hebt als je zelf een carrièregerichte vrouw bent, of daar graag meer aandacht aan wilt gaan besteden. Ook komen er in haar boek veel andere million dollar women aan het woord die vervolgens hun tips en visie delen. Een aanrader dus!

Verder vond ik het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbé ook een aanrader en zéker ook een goed boek voor een vliegende start in 2017! Hij vertelt je talloze manieren om minder druk te zijn maar wél succesvoller. Hoe? Voornamelijk door je te focussen op de juiste dingen. Kardashian Dynasty vond ik bovendien ook inspirerend, maar op geheel andere wijze. Om de Kardashians (of je nu van ze houdt of ze haat) eens te bekijken van een zakelijke kant is zeker fascinerend. Wanneer je eenmaal beseft hoeveel denkwerk er achter bepaalde moves van die familie zit moet je wel respect krijgen voor het zakelijk inzicht van hen – en dan voornamelijk momager Kris!

powervrouwen2

Spannende boeken

Ik heb niet heel veel echt spannende boeken gelezen in het afgelopen jaar, maar de twee die ik las waren beiden absolute toppers. Te beginnen met Ik ben Pelgrim wat sowieso één van de allerbeste boeken is die ik de afgelopen jaren gelezen heb! Hij schrijft over een biologische terroristische aanslag die wordt gepland op Amerika, maar daarmee direct op de hele wereld. Een realistisch verhaal, maar bovendien echt waanzinnig goed geschreven.

Ten tweede las ik Bol.com, geschreven voor Gregg Hurwitz. Ook dit is een waanzinnig goed geschreven boek dat je simpelweg niet naast je neer kunt leggen voordat je het uitgelezen hebt. Twee aanraders die je zéker in 2017 moet gaan lezen indien je dat nog niet gedaan hebt!

Fijne romans

Ik las een aantal boeken die wat serieuzer waren en stuk voor stuk enorm mooi geschreven zijn. Mischling van Affinity Konar was er zo één, over een tweeling die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz ‘in naam van de wetenschap’ door Josef Mengele gebruikt werden voor vreselijke experimenten. Het bijzondere aan het boek is dat je het leest vanuit de ogen van kinderen, waardoor het helemaal niet zo zwaarmoedig leest als het verhaal doet vermoeden, maar eerder op je overkomt als een – weliswaar verschrikkelijk – avontuur. Wat ook de overlevingsstrategie was van de twee hoofdpersonen. Indrukwekkend en erg mooi geschreven! Ook Kleine Helden is zo’n prachtig boek over een wat serieuzer onderwerp. Je leest over een Madrileense volksbuurt ten tijde van de financiële crisis die begon in 2008. Zoals je weet sloeg de crisis vooral in Spanje hard toe en raakten mensen met voorheen een heel goede baan hun huis en vaak ook hun toekomst kwijt. In dit boek lees in je romanvorm hoe het er nu eigenlijk aan toe ging rond die tijd in verschillende Spaanse gezinnen. Een prachtig portret.

Één van de meest geroemde boeken van 2016 was Sweetbitter dat zelfs voor de eerste druk al kon rekenen op een deal die in de zes cijfers liep. Het portretteert het horecaleven van New York, met alle rauw componenten van een business die nooit stil staat en in een haast eigen dimensie lijkt te bewegen, in een stad die tot de verbeelding spreekt. Het boek is prachtig geschreven aan de hand van belangrijke termen en gebruiken uit de haute cuisine waardoor het op sommige punten haast poëtisch wordt. Daarnaast vond ik De Amerikaanse Prinses ook een heerlijk boek om te lezen, omdat ik nu eenmaal houd van verhalen over fascinerende personen uit het verleden. Allene Tew werd geboren als kind van een arm boerengezin tijdens het hoogtepunt van The American Dream en is tevens een belichaming van dat ideaal. Ze trouwde zichzelf meermaals omhoog en door keihard te werken profileerde ze zich in de high society van het New York. Een echte girlboss van de vorige eeuw!

Mischling Affinity Konar

Chicklits

Een goede chicklit op zijn tijd is verrassend fijn, zeker wanneer ze enorm goed geschreven zijn. Dat geldt zéker voor de boeken van Liane Moriarty, die we dan ook regelmatig noemen op Girl Almighty. Dit jaar las ik Grote Kleine Leugens van haar en vond het net zo heerlijk als haar vorige boek, Het Geheim van mijn Man. Daarnaast las ik in december, op de valreep, nog het nieuwe boek van Lauren Weisberger, Love Game. Net als haar wereldberoemde boek De Duivel Draagt Prada is ook deze weer érg fijn om te lezen op de bank met een theetje bij de hand. Een aanrader voor een middagje echt ontspannen, waarbij je deze keer meer te weten komt over de grillen van de wereld van het toptennis, in plaats van de modewereld!

One Comment

  1. Het boek ‘Powervrouwen’ heb ik meerdere malen voorbij zien komen. Toch twijfelde ik om hem te kopen. Maar zo te lezen moet ik hem toch maar een keer aanschaffen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *