FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

WEEKENDRECEPT: VEGETARISCHE BIETENCURRY MET SUGAR SNAPS

bietencurry

Rode bieten zijn het soort groenten waarvan ik het bestaan altijd vergeet. Totdat ik dit recept tegenkwam. Eens iets anders dan ze koken en ook eens iets anders dan je standaard curry-gerecht. Het is ook nog eens vegetarisch, al kan het ook prima met bijvoorbeeld kipfilet erdoorheen. Een verrassend gerecht wat heerlijk is in de zomer.

Ingrediënten

Voor vier personen.
– 4 eieren
– 2 el arachideolie
– 300 gram gesneden uien
– 70 gram Thaise rode currykruidenpasta (te koop bij de Albert Heijn, van het merk Fair Trade Original)
– 400 gram geraspte bieten
– 400 ml kokosmelk
– 200 gram sugar snaps
– 600 gram basmatirijst

Bereiden

1. Bereid de rijst zoals op de verpakking.
2. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht en laat ze daarna schrikken door ze onder koud stromend water te houden. Pel ze daarna.
3. Verhit ondertussen olie in een pan en voeg de ui en kruidenpasta toe. Fruit dit voor 5 minuten. Voeg daarna de bieten en de kokosmelk toe en laat 7 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.
4. Voeg de laatste 3 minuten de sugarsnaps toe.
5. Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry erover. Snijd per bord een ei doormidden en leg deze er bovenop.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *