FOOD & HEALTH, OFF-DUTY

WEEKENDRECEPT: PASTA SALADE MET GROENE ASPERGES EN AVOCADO

Pasta salade asperges

Het seizoen van de pasta salades is weer aangebroken. De stamppotten maken plaats voor heerlijke frisse salades die fijn zijn om aan het einde van een warme dag te eten. Maar sommigen zijn zelfs zo lekker, zoals dit recept, dat je ze zelfs op een kille, regenachtige dag nog wel zou willen overwegen. Want zeg nou zelf: gegrilde avocado, gegrilde kalkoen en groene asperges… wordt het ooit beter dan dat?!

Ingrediënten

Voor 4 personen
– 150 gram penne
– 350 gram groene asperges
– 3 el olijfolie
– 2 avocado’s
– 280 gram kalkoenfilet á la minute
– 250 gram tuinerwten
– 1 bakje bieslook
– 2 el mayonaise

Bereiden

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de onderkant van de asperges en halveer ze. Besprenkel ze met met wat olie en grill ze vervolgens 4 minuten.
2. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de schil en de pit. Snijd ze in plakjes en grill ze 2 minuten.
3. Besprenkel ook de kalkoenfilet met wat olie en breng het op smaak met peper en zout. Grill deze 5 minuten.
4. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet het daarna af.
5. Snijd de bieslook fijn en rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en meng dit sap met de rasp en bieslook en de mayonaise tot een dressing. Voeg ook 2 eetlepels water toe.
6. Schep de pasta, doperwten, asperges en de dressing voorzichtig door elkaar en verdeel de avocado en kalkoen erover. Als garnering kun je er wat citroenpartjes opleggen.

Dit recept komt van de Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *