BOOK CLUB, LIFESTYLE

Review: Vanaf nu wordt alles beter | Maartje Willems

Review vanaf nu wordt alles beter Maartje Willems

Zeg je wel eens tegen jezelf de troostende woorden “vanaf nu wordt alles beter” wanneer je net een beproeving van het volwassen leven hebt doorstaan? Een crisis op je werk, je – nu echt – laatste paaseitje, of na een kleine zenuwinzinking doordat je je wederom teveel hebt laten beïnvloeden door alle prachtige fitgirls op je Instagram-feed? We feel you, girl. Zaken die je ‘met goed fatsoen geen problemen zou kunnen noemen’ beheersen nu eenmaal regelmatig onze gedachten. Denk je net niet meer met enkel nostalgie terug aan je puberjaren omdat je ook blij bent dat je van veel onzekerheden af lijkt te zijn, komt het dertigersdilemma om de hoek kijken. 

In korte, herkenbare stukjes beschrijft Maartje Willems veel kleine dilemma’s die wij als eind-twintigers (en dertigers) tegenkomen. Zaken die feitelijk zo klein zijn, maar in je hoofd zo groot kunnen lijken. Zoals waarom je zelf soms het gevoel hebt nog nauwelijks volwassener te zijn geworden sinds je 18e – ik bedoel, hoe vaak overkomt het jou nog dat ‘één drankje’ toch eindigt in een wijntje teveel terwijl je de volgende dag moet werken? Of waarom het je nog steeds niet lukt om je huis schoon te houden, de vuilniszak op tijd naar buiten te brengen, het kantoorleven en bijbehorende office politics te begrijpen (laat staan er effectief aan deel te nemen) en naar je vaste kapper te gaan zodat je eindelijk een keer niet half huilend naar buiten komt.

Ik vond lang niet alles even herkenbaar (in sommige dingen ben ik dan blijkbaar toch wel weer redelijk verstandig en volwassen – ook een fijne ontdekking), maar het is sowieso heerlijk om te lezen dat veel meer mensen om je heen worstelen met soortgelijke, volwassen ‘opgroeiproblemen’. Samen is het toch nét even iets gezelliger om te dealen met de typische twintiger- en dertigersdilemma’s. Daarnaast ziet het boek er absoluut prachtig uit en is het zeker een plaatje voor je nachtkastje en boekenkast.

Hoe staat het met jou? Beloof je jezelf ook telkens dat het ‘vanaf nu’ beter wordt en loop je dan toch weer tegen de same old issues aan?

Deze review is onderdeel van een kettingblog van de Boekerij, lees de recensie van Nadine Kuiper hier en die van LotteLivre hier. Je koopt het boek voor €19,99 (en het e-book voor €12,99) op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *