WORKING GIRL

SCOREN BIJ JE MANAGER DOOR PRO-ACTIEF TE ZIJN

Manieren om pro-actief te zijn

Pro-actief zijn, het staat vaak in het lijstje met graag geziene eigenschappen in vacatures. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in en waarom kun je er zo enorm goed mee scoren in je carrière? Hieronder staan een aantal punten die je helpen om pro-actiever te zijn en zo ook buiten je eigen comfort zone te stappen om grotere successen in je werk te boeken.

Vraag om feedback

Vragen om feedback is eng, niemand vindt het namelijk leuk om kritiek te krijgen. Echter, je zult van je manager tóch wel te horen krijgen wat je niet en wel goed doet, bijvoorbeeld tijdens een functioneringsgesprek. Door zelf regelmatig om feedback te vragen laat je zien dat je je werk serieus neemt, weet dat je dingen goed maar ook niet goed doet en, bovenal, dat je aan jezelf wilt werken om beter te worden en dat je niet bang bent voor een beetje kritiek (ookal ben je dat wel).

Benoem je knelpunten

Je bent misschien geneigd om te verbloemen voor je manager dat bepaalde dingen niet goed gaan of je niet goed lukken. Je wilt immers niet overkomen alsof je niet weet waar je mee bezig bent of dat bepaalde dingen nog niet af zijn. Echter, je weet zelf waarschijnlijk ook dat het probleem 8 van de 10 keer alleen maar groter komt wanneer hij/zij er later alsnog achter komt. Dus tenzij je denkt dat je het écht gaat oplossen, is het beter om het nu alvast aan te geven. Waarschijnlijk ook niet het leukste moment en wie weet krijg je de volle laag van je manager, maar dan kun je wél aan de slag met het oplossen van het probleem en voorkom je dat het nog erger wordt in de hoop dat het niet zal opvallen of zich vanzelf zal oplossen.

Benoem je verbeterpunten

Dit ligt in het verlengde van het vragen om feedback. Benoem zelf al punten die je kunt verbeteren om nog beter in je werk te worden. Ook hiermee geef je aan dat je je hiervan bewust bent en dat je eraan wilt werken. Bovendien leg je jezelf zo een soort verplichting op om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan om hierin te verbeteren, vanaf nu valt het namelijk nog meer op als je dat niet doet. Pas wel op dat je niet te vaak negatieve dingen over jezelf zegt, je kunt hiermee je collega’s en managers ook onbewust beïnvloeden en je wilt natuurlijk niet dat ze juist minder goed over jou gaan denken. Zo nu en dan laten merken dat je je bewust bent van je verbeterpunten dus, zonder jezelf naar beneden te praten. En ga er dan ook direct zichtbaar mee aan de slag.

Ontwijk je lastige situaties niet

Dit sluit weer aan op het punt dat je je knelpunten moet benoemen. Het is zo verleidelijk om lastige situaties te ontwijken. Misschien stel je dat lastige (maar belangrijke) telefoontje steeds maar uit, weet je dat er een probleem gaat ontstaan wanneer je contact opneemt met een bepaald persoon of zijn er dingen die je nog moet controleren om te zien of alles wel echt goed zal gaan. Just do it! Hoe eerder je deze belangrijke dingen tacklet, hoe minder kans er is dat er iets fout gaat. De grootste oorzaak voor de fouten die je maakt zijn te vinden in het feit dat je niet pro-actief genoeg bent. En dat is zonde, want het het hoeft niet zo te zijn! Begin dus met de grootste/belangrijkste/engste taken van de dag, die het grootste risico voor je opleveren dat er dingen fout zullen gaan. Stel ze niet meer uit door er gewoon direct mee te beginnen en stap over je angst heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *