SOLLICITEREN, WORKING GIRL

5 bijzondere trucs om indruk te maken bij je sollicitatie

sollicitatiegesprek

We kennen allemaal de standaard tips voor een sollicitatiegesprek wel: kleed je netjes, stel vragen, bereid je goed voor, etc. etc. Maar er zijn ook kleine ‘trucjes’ die meer inspelen op het onderbewustzijn die je kunt toepassen om beter en vooral krachtiger over te komen op de recruiter met wie je een sollicitatiegesprek hebt.

Dinsdag 10:30 uur
Onderzoek van Glassdoor.com heeft aangetoond dat je, indien mogelijk, je sollicitatiegesprek het beste op dinsdag om 10:30 kunt plannen. Op maandag en vrijdag zijn recruiters namelijk druk met het beginnen/afsluiten van de week, en te dicht voor de lunch kan ze afleiden. Verder zijn er ‘s middags vaak meetings gepland en andere dingen waarmee de recruiter onbewust bezig is. Verder zeggen ze dat als je solliciteert voor een baan waar je direct kunt beginnen je het interview beter zo vroeg mogelijk in de ochtend kunt plannen, terwijl indien je nog een paar maanden moet wachten tot je begint je beter voor later in de ochtend kunt gaan. Tja, who knows?!

Geef een stevige handdruk
Het valt me vaak op dat meisjes wanneer ik ze voor het eerst ontmoet een ontzettend slap handje geven. Dat irriteert me altijd een klein beetje, want wat moet je aan met iemands hand in je handen? Tijdens mijn studie, International Business, was één van de allereerste dingen die we leerden om een sterke handdruk te geven. Zo kom je zoveel krachtiger en meer doelgericht over, terwijl het iets super makkelijks is.

Opgestroopte mouwen
Als je de mouwen van je jasje iets opstroopt, geef je onbewust de indruk dat je letterlijk de handen uit de mouwen kunt steken en dus een harde werker bent. Obama paste dit trucje ook regelmatig toe toen hij in de race was om president te worden. En what’s good enough for Obama is good enough for us niet?

Let op je stem
Onderzoek heeft aangetoond dat de mannen (tot nu toe, go Hillary!) die uiteindelijk president van de VS werden, allemaal een mooie, diepe stem hebben die rust uitstraalt. Natuurlijk ga je niet je hele gesprek met een andere stem dan je eigen praten, maar vaak door te letten op rust in je stem wordt hij ook automatisch ietsje lager. Praat ook niet te snel zodat je kalmer en meer ‘overwogen’ overkomt op de recruiter.

Maak oogcontact
Dit klinkt een beetje als een open deur, maar we kijken mensen vaak maar heel vluchtig in de ogen bij het voorstellen. Ik leerde ooit eens dat je iemand bij het voorstellen lang genoeg in de ogen moet kijken om op te kunnen merken wat de oogkleur van diegene is. Dit hoef je uiteraard niet te onthouden, maar het is precies lang genoeg zonder dat je als een weirdo gaat zitten staren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *