LIFESTYLE, SEXY SCIENCE, WORKING GIRL

SNEL VERVEELD? MISSCHIEN BEN JE EEN MULTIPOTENTIALITE

Verveeld

Grote kans dat je omringd bent door zogenaamde specialists, mensen die heel goed zijn op een bepaald vlak en zich daar oneindig in doorontwikkelen. Die mensen die altijd heel goed waren in een bepaald soort vakken op de middelbare school, dat ook gingen studeren en nu een rocking carrière hebben op dat gebied. Maar misschien is er niet één ding what floats your boat en ben je  snel verveeld in je werk en iemand die zich blijft focussen en uitdagen op nieuwe en vaak compleet verschillende dingen. Goed nieuws: er is niets mis met je! Misschien ben jij een multipotentialite.

De samenleving legt ons al vanaf jongs af aan op dat we een richting moeten kiezen, ergens een enorme passie voor moeten ontwikkelen en voornamelijk daar mee bezig moeten zijn om zo een carrière op te bouwen. Als kind al word je vaak gevraagd wat je wilt worden: piloot, politieagent, actrice, astronaut… Antwoorden die we allemaal weleens gegeven hebben waarschijnlijk. Maar wanneer je antwoordt dat je actrice én de eerste vrouwelijke president van Amerika wilt worden wordt er vaak tegen je gezegd dat je je eerst maar eens op één ding moet concentreren (hi Ronald Reagan!). Een focus moet kiezen.

Misschien ben jij iemand met een duidelijke passie, die altijd al piloot wilde worden, dat nu is en daar ontzettend gelukkig mee is. Maar misschien ben jij wel zo iemand als ik, die zich volledig kan storten op een nieuw iets, zich daar helemaal in verdiept en al haar tijd aan besteedt, om vervolgens verveeld te raken en op zoek te gaan naar een nieuwe thrill. And again, and again. Wellicht ben jij een multipotentialite. Tenminste, dat is hoe Emilie Wapnick dit soort mensen omschrijft. Wees eens geen high potential die alles doet om het perfecte, logische CV op te bouwen en zo een logisch opgebouwde carrière te realiseren, maar een multi potential die skills van al haar verschillende interesses en ervaringen combineert en zo tot iets totaal nieuws komt. Want waar deze interesses samenkomen, dáár begint iets nieuws, dát is wat men innovatie noemt.

Multipotentialites hebben compleet andere maar heel waardevolle eigenschappen om te overleven in de milennial generatie. Laat je ook inspireren door Emilie’s TEDx Talk en embrace your inner multipotentialite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *