LEADING LADIES, WORKING GIRL

SPICE GIRLS VOOR DE VERENIGDE NATIES

emma-watson-victoria-beckham-girlpower

Misschien heb je de ‘What I really, really want”-campagne al voorbij zien komen. Emma Watson teamed up met oud-Spice Girl Victoria Beckham om deze nostalgische en iconische leus nieuwe kracht in de blazen. Met de hashtag #WhatIReallyReallyWant willen ze vrouwen over de hele wereld inspireren om hun wensen kenbaar te maken aan ‘s werelds grootste leiders. En zelfs Beyoncé deelde het afgelopen zaterdag met haar fans door een stukje uit het nummer te draaien tijdens haar Formation World Tour concert in Amsterdam.

Hollywood’s hotste feministe, Emma Watson, spreekt zich vaker uit voor de rechten van jonge meisjes en vrouwen en probeert hen te stimuleren om alles uit zichzelf te halen en vooral om hun eigen keuzes te maken en hierachter te staan. Pas halverwege de twintig is ze, maar ze heeft al zoveel meer bereikt dan ‘alleen films maken’, wat ze volgens haar eigen woorden slechts nog af en toe doet omdat ‘ze het leuk vindt’. De rest van haar tijd besteedde ze de afgelopen jaren met een studie Engelse Literatuur en haar werk voor de Verenigde Naties. Met een remake van de iconische 90-ies videoclip van de Spice Girls, op een feministische manier ingestoken, proberen ze zo vrouwen over te halen om na te denken over welke veranderingen er nodig zijn voor vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Je kunt delen wat jij really, really want door de bovenstaande hashtag te gebruiken en Emma en Victoria zullen het meenemen naar de meeting van de Verenigde Naties in september om daar voor te leggen aan alle grote wereldleiders.

Dat is wat je noemt girlpower!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *