SOLLICITEREN, WORKING GIRL

VAN STAGE NAAR DROOMBAAN: HOE PAK JE DAT AAN?

stage naar baan

Een stage is de ideale manier om ervaring op te doen en erachter te komen wat voor soort baan je zou willen doen nadat je afgestudeerd bent. Maar daarnaast is het ook de perfecte manier om je droombaan binnen te slepen, een voet tussen de deur te krijgen en zo een stapje voor te zijn op de rest van de sollicitanten. Hoe pak je dat aan?

Wanneer je een bedrijf gevonden hebt waar je stage wilt lopen én waarvan het je grote droom is om er na je stage aangenomen te worden, ben je al een eind op weg.

Kies de juiste stage

Het gebeurt regelmatig dat je voor een bepaalde stage bij een groot bedrijf solliciteert en de recruiter je opbelt met de mededeling dat die specifieke stage al vergeven is maar dat ze nog wel wat andere dingen open hebben staan. Wees dan heel kritisch. Wat weegt zwaarder? In hoeverre de aangeboden stage past bij de carrière richting die je op wilt of het feit dat je dan binnen bent bij het bedrijf van je dromen? In mijn geval had ik bij L’Oréal gesolliciteerd voor een stage binnen category management. Helaas was die stage al vergeven, maar ze konden me wel een stage in PR en online marketing aanbieden vanwege mijn achtergrond in de blogwereld. Dit was een richting die ik nooit voor mezelf gekozen had, maar hij paste wel erg goed bij me en het was bovendien een geweldige manier om het bedrijf te leren kennen. Ik besloot dus ‘ja’ te zeggen en heb er geen moment spijt van gehad!

Een verpletterende eerste indruk

Eerste indrukken zijn zo enorm bepalend. Natuurlijk moet je het daarna ook nog waar zien te maken, maar toch blijven mensen vaak dat beeld van je houden. Hoe doe je dat? Met name door niet een complete noob te zijn wanneer je voor het eerst met je (toekomstige) manager praat. In mijn geval kon ik bijvoorbeeld echt al zinnige dingen inbrengen simpelweg door het feit dat ik de PR wereld al kende, hetzij van de ‘andere kan’; als blogger en niet als PR medewerker. Maar ook vanuit je studie of door je een klein beetje in te lezen via internet kun je een goede eerste indruk maken doordat het duidelijk is waarover je praat.

Benoem het

Laat vanaf het begin weten dat je als doel hebt om te gaan solliciteren voor een baan na je stage, zowel bij de recruiter als bij je manager. Vraag naar de mogelijkheden en bepaalde dingen die je zou moeten doen hiervoor. Bovendien, door het er met je manager over te hebben, heb je grote kans dat hij of zij extra moeite doet om jou je dusdanig te laten ontwikkelen dat je een grotere kans maakt. Ook kan je manager zo nu en dan een goed woordje voor je doen en zo een basis leggen voor je verdere sollicitatie; als je naam al vaker in goede zin gevallen is zal HR positief staan tegenover jouw sollicitatie zodra het zover is!

Zet doelen & vraag om feedback

Bespreek met je manager aan het begin van je stage een aantal doelen. Wat wil je leren? Hoe wil je je ontwikkelen? Hoe wil je dat gaan aanpakken en hoe kan je manager je hierbij helpen? Halverwege kun je dan een soort van tussen-evaluatie plannen, waarbij je feedback krijgt op hoe je het tot dan toe doet, welke van je doelen je al (grotendeels) ontwikkeld hebt en waar nog even wat extra focus op moet liggen. Aan het eind van je stage doe je dan een eind-evaluatie, maar als het goed is kom je hierbij dan niet voor verassingen te staan, omdat je alles van tevoren zo duidelijk bepaald hebt. Tijdens je tussen evaluatie kun je werken aan de negatieve feedback, zodat je als het goed is, hierin ook flinke stappen hebt gemaakt tegen de tijd van je eindevaluatie. Door het stellen van doelen zul je merken dat je veel gerichter leert en veel grotere stappen maakt dan wanneer je ‘gewoon maar iets doet’.

Laat jezelf zien

Hoe goed je je werk ook doet; als je jezelf niet laat zien zul je bij weinig mensen opvallen. En opvallen is wat je wilt als je echt die baan wilt binnenslepen. Dus: laat jezelf zien! Netwerk met andere collega’s, straal waardering uit naar je collega’s en help hen ook eens. Toon je enthousiasme en grijp kansen aan om bijvoorbeeld een presentatie te houden. Hoe eng dat ook is, tegenover al die professionals, het is een belangrijke manier om jezelf én te ontwikkelen én te laten zien binnen de organisatie.

Wees nieuwsgierig

Stel vragen, loop -als dat kan- eens een dagje mee op een andere afdeling die je interessant vindt en toon interesse. Zo kom je duidelijk over als iemand die niet simpelweg z’n stage uit aan het zitten is, maar als iemand die oprecht interesse heeft in het bedrijf en iets kan gaan bijdragen.

Niet overijverig zijn

Overijverige mensen worden vaak gezien als irritant en onoprecht. Natuurlijk moet je ambitie tonen en bereid zijn om af en toe nét dat stapje extra te doen, of langer op kantoor te blijven. Maar zodra je elke dag als enige ‘s avonds laat nog op kantoor zit en haast zit te slijmen bij je manager en andere managers om maar een goede indruk achter te laten, dan moet je jezelf misschien even achter de oren krabben. Vaak heeft dit namelijk een averechts effect op wat je wilt bereiken, én je maakt er geen vrienden (en connecties!) mee..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *