WORKING GIRL

Stop met piekeren op zondagavond

Stop met piekeren op zondagavond

Op zondag af en toe weemoedig denken dat het weekend morgen toch echt weer afgelopen is en daar een beetje tegenop te zien is heel normaal. Krijg je zo ongeveer een angstaanval bij het idee dat het morgen weer maandag is, dan is dat natuurlijk geen gezonde situatie meer. Zonde van je tijd en energie en bovendien is piekeren en je gestresst voelen ontzettend vervelend. Daar gaan we dus mee stoppen!

Goed, stoppen met piekeren en niet meer opzien tegen maandag is natuurlijk een stuk makkelijker gezegd dan gedaan en is vaak niet een knop die je ‘gewoon’ even kunt omzetten. Hoe pak je het dan wel aan?

Stop met klagen

Dat simpelweg stoppen met piekeren op zondagavond mag dan makkelijk gezegd zijn, er hardop over klagen tegen je huisgenoten is wel iets waarmee je direct moet stoppen. Zo steek je elkaar alleen maar aan en door het uit te spreken vergroot je het negatieve gevoel. Zeker wanneer de mensen met wie je het erover hebt hierin meegaan, word je er niet mee geholpen en zul je merken dat je je alleen maar rotter zult gaan voelen. Het lijkt zo lekker op te luchten om even samen te klagen en je hart te luchten, maar écht helpen doet het uiteindelijk juist niet.

Maak een plan voor maandag

Bedenk alvast wat je maandag allemaal écht moet doen, wat je absolute prioriteiten zijn. Daarmee neem je in ieder geval al het gestresste gevoel weg dat er dingen fout zullen gaan of dat je dingen vergeet en deadlines niet haalt bijvoorbeeld. Het creëert een gevoel van rust. Zorg er daarnaast voor dat je maandagplanning niet al teveel een killer planning is en dat je een beetje easy naar jezelf toe bent op deze eerste werkdag van de week. Hierdoor hoeft het niet zo’n lange, zware dag te worden om tegenop te zien, maar juist een gemakkelijker dagje en een fijne start van de week. Een stuk minder redenen om er dan dus tegenop te zien! In het artikel dat we eerder schreven op Girl Almighty lees je over manieren om zin te hebben in maandag.

Nog steeds heel gestresst? Dan is het misschien toch tijd om te kijken of er achterliggende redenen zijn waarom je zó enorm opziet tegen je werk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in een functie zit die niet bij je past, dat je in een ander bedrijf of een andere functie veel beter tot je recht zou komen en weer plezier hebt in je werk en er in ieder geval niet zo tegenop hoeft te zien. Het kan ook zijn dat het te maken heeft met jouw relatie met bijvoorbeeld je manager. Dat je weet dat er weer kritiek gaat komen bijvoorbeeld waardoor het weekend als een soort van pauze hierin voelt en op maandag de ‘ellende’ zogezegd weer zal beginnen. Kijk dan eens naar ons artikel over hoe je hier toch minder stress van zult ondervinden.

Happy Monday, girls!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *