WORKING GIRL

10 tips voor een super succesvol beoordelingsgesprek

Succesvol mid year review

De eerste helft van het ‘nieuwe jaar’ zit er alweer bijna op. Naast een kleine evaluatie van je goede doelen, is het voor velen ook de tijd voor hun mid year review. Oftewel; het beoordelingsgesprek. Hét moment om alvast een aanzetje te geven tot een gunstig functioneringsgesprek tegen het eind van het jaar. Wat is het verschil tussen deze twee? En vooral: hoe maak je het tot een succes?

Een mid- en end year review gaan beiden over jouw functioneren. Het verschil zit ‘m in wie daarin de leiding neemt; krijg je vooral feedback te horen van je manager of gaan jullie samen in gesprek over jouw prestaties? Tijdens het eindejaarsgesprek is het laatste het geval, tijdens je beoordelingsgesprek halverwege het jaar is het vooral aan je manager om jou feedback te geven. De zaken waarover jullie het hebben gehad in jouw eindejaarsgesprek worden nu geëvalueerd; heb je stappen gemaakt in de verbeterpunten?

Hoe bereid je je voor op je beoordelingsgesprek?

Ondanks het feit dat dit gesprek voornamelijk uit gaat van het initiatief van je manager, is het wel goed om je voor te bereiden.

Wat is er besproken in je functioneringsgesprek?

Denk na over de punten die jullie besproken hebben tijdens het functioneringsgesprek en evalueer voor jezelf in hoeverre je daarin stappen gemaakt hebt. Bedenk hiervan voorbeelden van situaties waaruit dit gebleken is en zet een aantal resultaten die je in het afgelopen half jaar bereikt hebt onder elkaar.

Wat ging er niet goed afgelopen half jaar?

Ook is het verstandig om na te denken over de kritiek waar je manager hoogstwaarschijnlijk mee gaat komen. Bedenk welke dingen er in het afgelopen half jaar minder goed zijn gegaan en waardoor dat kwam. Probeer om niet te schuld bij iets of iemand anders neer te leggen, maar laat zien dat je je bewust bent van verbeterpunten en hoe je kunt voorkomen dat je dezelfde fouten weer zult maken.

Wat zijn je doelen?

Naast het verbeteren van jouw functioneren wordt het beoordelingsgesprek vaak ook gebruikt om jouw capaciteiten optimaal te benutten en om te kijken of je een promotie of salarisverhoging zou moeten krijgen. Het is dus verstandig om voor jezelf te bedenken of je vindt dat je hier recht op hebt en om redenen te bedenken waarom je er recht op hebt. Noem concrete voorbeelden van wat jij het afgelopen half jaar hebt betekent voor het bedrijf. Tevens is het slim na te denken over de punten waar je jezelf nog kunt verbeteren om beter te gaan presteren en wat je daar eventueel voor nodig hebt; een training, een aanpassing in je takenpakket of een andere

Nog wat meer hulp nodig? Download dan gratis ons lijstje met vragen om jezelf te stellen voor een succesvol mid year review! <u> Download jouw vragenlijst</u>.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *