BOOK CLUB, LEADING LADIES, LIFESTYLE

Olcay Gulsen, jij blijft voor ons SuperOlcay

SuperOlcay boek Olcay Gulsen

Lieve, lieve Olcay Gulsen. Wat leefden wij met je mee afgelopen dinsdag – en nog steeds! – toen bekend werd dat SuperTrash haar faillissement aangevraagd had. En wat is het lekker Nederlands om dan te gaan trashen (pun intended) over wat je allemaal niet goed gedaan zou hebben. Maar Olcay, jij bent nog steeds het ultieme voorbeeld voor zoveel van ons ambitieuze vrouwen. Één van de eerste zakenvrouwen die zo duidelijk een voorbeeld en rolmodel was voor destijds jonge meisjes als ikzelf. Op de vraag wat ik later wilde gaan doen antwoordde ik steevast: “Heb je gehoord van Olcay Gulsen?” En nog steeds is dat in essentie mijn antwoord. 

Want hoe mooi is het dat je óók je grootste fouten benoemt en beschrijft in het boek SuperOlcay? Helemaal geen grappige of slecht getimede titel, want zoals je zelf zegt ben je met lef enorm ver gekomen en soms is een gevolg van lef dat je op je bek gaat. Keihard, dat dan weer wel. Maar voor mij ben je nu zelfs een groter voorbeeld geworden. Want ook ik maak fouten. Waar ik zelf enorm mee kan zitten, vooral omdat ik het idee heb dat fouten maken niet hoort bij personen waar je ‘Super’ voor wilt zetten.

Het lezen van SuperOlcay heeft me weer doen beseffen dat juist het maken van fouten je zoveel kansen geeft om ook heel veel te leren en je de mogelijkheid geeft om snel(ler) te groeien. Het boek blijft bovendien weg van de cliché’s die zo regelmatig genoemd worden en die bovendien vaak in de media in twijfel getrokken zijn, zoals het verhaal dat SuperTrash overgenomen is van een rijke Amerikaanse erfgename. Voor mijn gevoel geeft het boek meer dan ooit een écht kijkje in hoe Olcay SuperTrash zo succesvol heeft gemaakt, welke eigenschappen van haar een geweldige ondernemer maken, maar ook welke fouten en bijbehorende consequenties ze heeft gemaakt – en hoe daarmee om te gaan. Het maakt haar menselijker en daarmee meer supermens: je gelooft haar en gelooft eindelijk dat ook jij kunt zijn zoals haar. Ook succesverhalen kennen zorgen, stress en ‘verkeerde’ besluiten.

Voor ons blijf je het ultieme rolmodel en is de bijnaam SuperOlcay absoluut, 100%, verdiend.

Je koopt SuperOlcay voor €20 op Bol.com, wat mij betreft een échte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *