LIFESTYLE, OFF-DUTY

Tips tegen de herfst blues – gelukkiger het najaar in

Tips tegen de herfst blues

Na de tropische dagen vorige week is deze week de herfst toch wel echt ingeluid. De extra deken kon weer over het bed, ‘s ochtends geen zin om op te staan omdat het buiten nog donker is en het liefst trok je die gezellige zachte wintertrui alweer uit de kast om het leed iets te verzachten. Plots kregen we massaal zin in de pepernoten die al vanaf het begin van deze maand weer in de winkels lagen en slaan we Pickwick’s Herfst Storm thee in. De herfst komt eraan en we gaan ons wapenen: de blues krijgen geen kans dit seizoen!

Kies een doel

Niets is fijner dan toewerken naar een bepaald doel, een doel dat ervoor zorgt dat je je beter gaat voelen over jezelf. Probeer iets te kiezen waar je wel blij van wordt, of waar je rustig mee kunt beginnen. Een keihard crash dieet gaat de herfst blues waarschijnlijk niet helpen voorkomen, maar focussen op het vaker maken van gezonde gerechten misschien wél. Bovendien heb je niet de druk van de zomer dat je dat perfecte lichaam binnen twee maanden moet hebben maar is het juist fijn dat je weet dat je alle tijd hebt en het daarom ook beter vol kunt houden. Je kunt er ook voor kiezen om meer nieuwe films te zien of boeken te lezen, meer tijd met familie en vrienden door te brengen of een nieuwe uitdaging aan te gaan op je werk. Of wat dacht je van het ontwikkelen van de perfecte skincare routine voor jezelf en je daar ook trouw aan te houden de komende maanden zodat jouw huidje in januari nog wél zijdezacht aanvoelt? For a change…Vernieuwing geeft energie en kracht en voorkomt dat je slaperig wordt in de najaarsmaanden!

Probeer iets nieuws

Aansluitend op hierboven geeft het uitproberen van nieuwe dingen je energie. Zoek bijvoorbeeld leuke bijeenkomsten of masterclasses op bij jou in de buurt waar je heen kunt gaan om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Of meld je aan bij een sportclub, eetclubje of iets anders wat je altijd al had willen doen. Neem een abonnement op Pathe, ga eens ‘s ochtends voor werktijd zwemmen of neem jezelf bijvoorbeeld voor om je te verdiepen in een bepaald onderwerp en daar meer over te leren.

Lees fijne dingen

Neem een abonnement op je favoriete tijdschrift, upload wat tegoed op Blendle, of koop een fijn nieuw boek. Heb je Sweetbitter – hét meest veelbelovende boek van het jaar – al gelezen? Of kies bijvoorbeeld voor een boek uit ons Girlboss lijstje. Nu je avonden en weekenden niet meer gevuld zijn met socializen op terrasjes heb je ineens zeeën van tijd om er ook daadwerkelijk aan toe te komen om ze te lezen!

Koop een koffiezetapparaat

Huh? Ja, je leest het goed. Koop een luxe koffiezetapparaat zodat je voortaan je favoriete koffietjes gewoon thuis kunt maken. Sla een flinke hoeveelheid siroopjess in, koop een bus slagroom en kaneel en ga er lekker mee los. Dit najaar ontpop jij je tot een ware barista en hoef je de deur niet meer uit om te genieten van een heerlijk kopje speciale koffie. Perfecte reden ook om al je vriendinnen bij jou thuis uit te nodigen. – Ze zouden er een gratis sportschoolabonnement bij moeten geven…

Wees creatief

Pak een oude hobby als schilderen of tekenen op, ga schrijven, armbandjes knutselen… creatief bezig zijn werkt haast meditatief en helpt je om weer meer out of the box te gaan denken. Ook als je jezelf geen creatief persoon vindt betekent dat niet dat je er geen plezier aan kunt beleven! Probeer het eens deze herfst!

If all else fails…

En als het écht even niet lukt, dan heb je altijd je credit card en de Zara nog, je vrienden Ben & Jerry, de nieuwste Bridget Jones-film waar je anoniem in joggingpak met je beste vriendin naartoe kunt. Er is niets dat massa’s pepernoten, geurkaarsen en een good old seizoentje Sex & the City niet kunnen oplossen!

Geniet van de herfst dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *