WORKING GIRL

4 Tips om een positiever persoon te worden

Tips om een positiever persoon te worden
Photo: Annabel Pesant

Maandag is altijd een kenmerkende dag; je hebt mensen die vol energie en zin de nieuwe week in gaan, en mensen die er tegenop zien en ervan balen dat het weer maandag is. We hoeven je vast niet te vertellen dat met de positieve instelling alles veel minder zwaar valt, maar makkelijk is het niet altijd. Eerder schreven we al tips om een beter persoon te worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is positiviteit. Positieve mensen krijgen meer voor elkaar, zijn over het algemeen gelukkiger en inspirerend voor hun omgeving. Een favoriet voorbeeld van mij is Jon Olsson, de Zweed die een succesvol skiër is, meerdere bedrijven op zijn naam heeft staan en nu met enorm succes vlogt op zijn Youtube kanaal. Je merkt dat zijn positiviteit en optimisme een belangrijk onderdeel is geweest voor zijn succes. Hoe word jij zelf een positiever persoon en ga je het succes op die manier naar je toetrekken?

Je hebt een keuze

Realiseer je allereerst dat je een keuze hebt. Telkens wanneer je chagrijnig wordt of ergens van baalt kun je je bedenken dat je op dat moment een keuze hebt. Bekijk je het positief of juist negatief? Door jezelf te trainen daar bewuster van te worden, zul je merken dat het heel vaak niet nodig is om voor de negatieve kant te kiezen. Je doorbreekt hiermee dus het patroon, de gewoonte, om altijd simpelweg automatisch voor de negatieve benadering te gaan. Waarschijnlijk is het 9 van de 10 keer helemaal niet nodig en ga je hierdoor al een stuk positiever tegen veel dingen aankijken!

Doe iets voor iemand anders

Doe eens iets waarbij je niet jezelf maar iemand anders helpt. Gewoon, als gunst. Dit soort dingen geven vaak nog meer energie dan wanneer je dingen voor jezelf doet. Hoe blij je een ander maakt door hen (ongevraagd) te helpen geeft je een enorme positieve boost!

Denk aan je houding en lach!

Een rechte, trotse houding straalt niet alleen iets uit naar je omgeving, maar zorgt er ook automatisch voor dat je je beter zult voelen. Positiever, krachtiger, en zelfverzekerder. Daarnaast is lachen ook een geweldige manier om jezelf een beetje te tricken. Het activeert namelijk je gelukshormonen waardoor je je automatisch beter, positiever en blijer gaat voelen. Daarnaast straal je dit ook af op je omgeving, waardoor zij zich vervolgens weer positiever zullen opstellen naar jou toe. Win-win dus.

Geniet bewust en wees dankbaar

Het klinkt zo vreselijk cliché, maar het werkt écht: dankbaar zijn en genieten van kleine dingen. Sta er vaker bij stil hoe gelukkig je mag zijn dat je bijvoorbeeld gezond bent en de mensen die dichtbij je staan ook. Dat je werk hebt, geld verdient en een goede opleiding hebt. En geniet van dingen waar je vaak niet meer bij stilstaat. Bijvoorbeeld wanneer je van de trein naar huis of je werk loopt, doe dit dan niet op de automatische piloot maar geniet van de lekkere wandeling. Het vergt even een kleine verandering in je mindset, maar het zal uiteindelijk heel veel bijdragen aan je positiviteit en wat voor soort persoon je bent. Echt de moeite waard om te trainen!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *