WORKING GIRL

HOE WEET JE WANNEER JE TOE BENT AAN EEN VOLGENDE STAP?

Volgende stap in je carrière

Je bent bezig met je allereerste echte baan. Of misschien zelfs al wel je tweede. Opeens twijfel je: wanneer ben ik toe aan een volgende stap? Soms gaat dat heel snel: zijn er ineens kansen en openingen in het bedrijf waar je werkt waardoor je snel stappen omhoog maakt. Maar soms lijkt het ook allemaal heel lang te duren en heb je misschien het idee dat je stil staat. Of misschien twijfel je gewoon. Want net als met samenwonen geldt: wanneer ben je er klaar voor? En dat is altijd allemaal een beetje.. nouja, vaag.

Beheers, voeg toe, master

Er wordt vaak gezegd dat je ongeveer één jaar nodig hebt om een functie onder de knie te krijgen. Het volgende jaar heb je vervolgens de capaciteiten om ook daadwerkelijk iets bij te dragen in de zin van dat je met nieuwe, creatieve oplossingen en ideeën komt. Het derde jaar is vervolgens het jaar waarin je ‘master’ wordt in je functie en er dus eigenlijk uit aan het groeien bent. Globaal gesproken is dit ongeveer de tijdsspanne die vaak door bedrijven als leidraad aangehouden wordt, maar natuurlijk werkt het in de praktijk regelmatig anders. Daarom kun je deze leidraad beter gebruiken om bij jezelf na te gaan in welke fase van ontwikkeling je zit in je huidige functie. Ben je hem nog aan het ontdekken en heb je regelmatig het gevoel dat je zaken nog niet onder de knie hebt? Dan zit je waarschijnlijk in de ‘eerste-jaar’-fase. Zodra je echter het gevoel hebt dat je er lekker in zit en regelmatig ook ideeën aan kunt dragen, dan zit je waarschijnlijk in de fase die wordt omschreven voor het tweede jaar. Zit je echter op het punt dat je duidelijk veel ervaring in je functie hebt en eigenlijk vrijwel zonder uitzondering goede resultaten boekt, dan is de kans groot dat je te typeren valt als een ‘derde-jaars’.

Je hebt het gevoel dat je een trucje herhaalt

Ondanks het feit dat je misschien wel in de ‘master’-fase zit in je huidige functie, hoeft dat nog niet te betekenen dat je zelf ook echt klaar bent voor de volgende stap. Heb je echter op een gegeven moment het gevoel dat je min of meer een trucje geleerd hebt en dat nu steeds opnieuw toepast en zo alles op rolletjes laat lopen, dan is de kans groot dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Geef tijdens je mid-year review of functioneringsgesprek bij je manager aan dat je met die gedachte speelt en vraag naar de eventuele mogelijkheden en zijn of haar mening hierover. Grote kans dat hem dat zelf ook al opgevallen was en jullie samen kunnen kijken naar wat een volgende stap voor jou zou kunnen betekenen.

Je doet al jaren dezelfde functie

Er is natuurlijk niets mis mee, wanneer je al jaren in dezelfde functie zit. Wanneer jij maar gelukkig bent. Maar begint het ergens te knagen of is het simpelweg ‘de makkelijke optie’ geworden, dan is het echt tijd om jezelf een schop onder je kont te geven. Kom op, waar is je ambitie gebleven?! Bedenk of je een andere, meer uitdagende functie voor hetzelfde bedrijf zou willen doen of dat het misschien beter en heel verfrissend is om eens bij een ander bedrijf te gaan kijken. Onderneem hoe dan ook actie als je ook maar een klein beetje vastgeroest raakt terwijl dat eigenlijk, diep van binnen, niet je intentie is!

Als je je ongelukkig voelt

Er zijn weinig dingen erger dan je ongelukkig voelen op je werk. Je besteedt er namelijk zo’n groot gedeelte van je tijd aan, wekelijks, dat het een enorme impact heeft op je leven en algehele geluksgevoel wanneer je altijd met tegenzin naar je werk gaat. Ga bij jezelf na waar dit door komt: teveel stress? Te weinig uitdaging? Staan je collega’s/manager/het bedrijf je eigenlijk tegen? Het kan twee dingen betekenen: óf je hebt teveel van jezelf gevraagd in je huidige functie en eigenlijk zou je misschien beter een stapje terug kunnen doen, ó je zit al veel te lang in een functie waar je eigenlijk uitgegroeid bent. Of misschien drie: het kan ook gewoon zijn dat het team of bedrijf gewoon niet zo goed past bij jou als persoon. In alle gevallen ben je zeker toe aan een nieuwe stap in je carrière. In veel gevallen is het waarschijnlijk goed als je eens verder gaat kijken, omdat de kans groot is dat het bedrijf om wat voor reden dan ook niet bij je past. Bedenk je goed wáárom je in je huidige functie niet gelukkig bent en ga op zoek naar iets waarbij je verwacht dat dit niet zo is. Je kunt je probleem ook voorleggen bij je manager om te kijken wat zijn of haar mening is. Misschien haal je er enorm goede tips en mogelijkheden (promotie?!) uit en anders heb je in ieder geval niets verloren.

Life’s too short for waiting around!

3 Comments

  1. Wat een goed artikel! Soms is het namelijk echt moeilijk om vast te stellen of je klaar bent voor de volgende stap of niet

  2. Ja, inderdaad! Het hoeft inderdaad helemaal niet zo te zijn, maar het helpt mij wel enorm met voor mezelf inschatten in wat voor soort fase ik momenteel zit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *