LIFESTYLE, OFF-DUTY

KEN JE DEZE LEUKE TV PROGRAMMA’S AL?

tv programma's

Vind je ook zo vaak dat er ‘s avonds niets leuks meer op televisie is en zap je doelloos wat heen en weer? Naast de altijd goede RTL Late Night en DWDD, lijkt het wel alsof er altijd een soort golven zijn waarin alle leuke programma’s tegelijkertijd komen. Zo keek ik namelijk nog nooit tv, en de laatste tijd zijn er juist best veel tv programma’s die ik leuk vind om te kijken. Opvallend veel wel met een luguber randje, though.

Break Free
Je bent jong en wilt iets anders dan het conventionele pad dat in Nederland voor je uitgestippeld lijkt te zijn. Wat doe je? Je gaat de reis van je leven maken. Naar Panama, zoals het bekende verhaal van Kris en Lisanne die een tijd geleden volop in de media waren en aan wie een aflevering gewijd is, maar ook andere jonge Nederlanders die bijvoorbeeld de wereld over zeilden, de hoogste bergen beklommen of in de meest ontheemde gebieden gingen zwemmen en wandelen. Helaas overleefden ze hun reis niet, verbazingwekkend vaak door heel onbenullige ongelukken. Heel inspirerend, deze levensgenieters!
BNN, elke donderdag, 21:00 uur

Staying Alive
Elke week herleeft een andere BNN presentator een bizar overlevingsverhaal. Overlevenden van vliegtuigrampen en op een ramp uitgelopen expedities op de meest onherbergzame plekken ter wereld zoals het Andes gebergte, diep in de jungle van de Amazone en de sneeuwbossen van Alaska waar het vol zit met beren.. Alles komt voorbij en de presentator en cameraman proberen op eenzelfde manier een aantal dagen te overleven in de wildernis met minimale bepakking en voedsel.
BNN, elke vrijdag, 20:25 uur

Geer & Goor zoeken een hobby
Nooit ben ik fan geweest van Gerard Joling en Gordon, maar ik moet toegeven dat dit programma echt een toevoeging is aan het Nederlandse tv-aanbod. Op verzoek van niemand anders dan de minister-president gaat het duo nog eenmaal op pad om de oudere mensen in onze samenleving aan een nieuwe hobby te helpen en dus uit hun sociaal isolement te halen. Het is schrijnend om zo op de feiten te worden gedrukt wat betreft de eenzaamheid die veel ouderen in Nederland ervaren en we kunnen alleen maar toejuichen dat er zo mensen geholpen worden + wij met de neus op de feiten worden gedrukt. Hopelijk inspireert het veel mensen om even iets meer aandacht te besteden aan de oude buurman, de oude vrouw in de supermarkt of om als vrijwilliger aan de slag te gaan.
RTL 4, elke vrijdag, 16:06 uur

Vermoord in het buitenland
In deze rapportageserie onderzoekt John van den Heuvel samen met nabestaanden de vaak verdachte omstandigheden van Nederlanders die in het buitenland zijn omgekomen. De familie en vrienden van de slachtoffers wachten vaak al maanden of zelfs jaren op antwoorden en informatie, die maar weinig of niet gegeven worden door de autoriteiten van de betreffende landen.
RTL 4, elke zondag, 20:00 uur

Waar kijk jij graag naar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *