WORKING GIRL

4 uitdagingen om met jezelf aan te gaan deze maand

Uitdagingen om deze maand met jezelf aan te gaan

Heb je ooit gehoord van het idee om iedere maand iets nieuws te proberen? Toen ik dat een tijd geleden las was ik er direct door geïnspireerd. Het is een goede manier om jezelf scherp te houden en te blijven uitdagen. Plus: je wordt er simpelweg een beter mens door. Nu november net begonnen is leek het me een goed moment om eens even stil te staan bij een aantal uitdagingen die ik met mezelf aan zou kunnen gaan voor de aankomende maand(en). Een lekker eindsprintje om 2016 zo positief mogelijk af te sluiten straks!

De uitdagingen die je jezelf stelt kunnen heel variërend zijn. Meer gefocust op je privé leven of je persoonlijkheid, of juist een uitdaging om beter te worden in je werk. Hieronder noemen we een aantal ideeën waarop je je zou kunnen focussen de komende tijd.

Minder ergeren

Oh, soms kom je in zo’n sleur dat je je werkelijk aan alles en iedereen gaat storen. Omdat jij het zo ‘druk’ hebt en ‘belangrijk’ bent vaak, want het betekent simpelweg dat je je niet kunt inleven in iemand anders en weinig respect voor diegene hebt. Met je ergeren heb je werkelijk alleen jezelf, hoe lekker het soms ook kan voelen. Je krijgt er een kut humeur door, valt anderen lastig met je chagrijnigheid en creëert simpelweg een super negatieve vibe voor jezelf en anderen. Niet heel productief. Probeer je aankomende maand eens iets minder te storen. Bedenk je dat anderen niet perfect zijn, dat de ergernis waarschijnlijk een overdreven reactie is en probeer je eens in te leven in die ander. Waarschijnlijk is jouw ergernis namelijk een beetje overdreven 😉 Je zult merken dat je je een stuk positiever gaat voelen en dat ook uitstraalt op anderen!

Elke week iets extra’s doen op je werk

Neem jezelf voor om iedere week iets extra’s te doen op je werk. Dit hoeft helemaal niet iets groots te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een collega helpen met iets waar hij niet uit komt of je offert jezelf op om iets langer op kantoor te blijven om iets te doen of af te maken. Je kunt je ook juist focussen op iets waarmee je het verschil kunt maken: iets wat niet per sé onder je dagelijkse werkzaamheden valt maar zeker gaat bijdragen aan het bedrijf. Een investering in jezelf, want je zult zeker positief opvallen de komende tijd door iets vaker iets extra’s te doen!

Één keer vaker per week sporten

Probeer de komende maand eens om één keer vaker te sporten dan je nu doet. Het hoeft niet eens die-hard te zijn: een wandeling, yoga sessie of fietstochtje telt ook als die extra beweging die je anders niet zou hebben gehad. Het is geen ingrijpende verandering in je planning maar je zult je er een stuk beter door gaan voelen!

Investeren in je kennis

Investeer in jezelf: lees een interessant boek, doe een cursus, open het eLearning programma op je werk, ga naar een netwerkborrel of verdiep je in een paar Youtube filmpjes. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen, klein en groot, om jezelf verder te ontwikkelen deze maand!

Waar ga jij je op focussen aankomende maand?

Geïnspireerd? Lees hier ons artikel met tips om een beter persoon te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *