WORKING GIRL

HOE VIND JE EEN MENTOR?

Vind een mentor

Het hebben van een goede mentor is altijd al een goede manier geweest om jezelf te verbeteren en succesvoller te worden in wat je doet. Deze (vaak oudere) persoon neemt je als het ware onder zijn of haar hoede en leert je alles wat zij zelf al ondervonden heeft en weet over het vak. Een geweldige manier om diepgaande kennise op te doen wat je anders jaren zou kosten en ook om een waardevoller netwerk op te bouwen. Maar hoe kom je nou aan zo’n iemand die jou onder haar hoede neemt? Vind een mentor met de ondertaande tips

Wat voor soort mentor wil je?

Vraag jezelf allereerst af wat voor soort mentor je graag zou willen hebben. Ben je op zoek naar een expert die je met een specifiek probleem kan helpen? Bijvoorbeeld een uitdaging die je tegenkomt in het laten groeien van je eigen bedrijf, of een specifieke vaardigheid die jou beter zou maken in je werk. Het kan ook zijn dat je een wat meer algemene mentor zoekt, bijvoorbeeld iemand die al langere tijd bij het bedrijf werkt en dus weet hoe je kunt uitblinken binnen je huidige bedrijf, of iemand die weet hoe je kunt excelleren binnen de industrie waarin jij succesvol wilt worden; dus een extern persoon die niet voor je huidige werkgever werkt.

Bekijk de interne opties

Grote kans dat wanneer je voor een wat groter bedrijf werkt, er een soort mentor programma bestaat. Je kunt dit navragen bij de HR afdeling, tevens met de vraag dat je graag een mentor zou willen hebben om je wegwijs te maken in het vak/het bedrijf/de industrie. Iemand waarmee je kunt sparren. Wanneer dit niet het geval is, of wanneer je een eigen bedrijf hebt of freelancer bent, kun je kijken naar welke netwerk groepen er bestaan binnen jouw niche en je daar bij aansluiten. Grote kans dat daar de juiste persoon voor jou tussenzit.

Vraag geen compleet vreemde

Iemand met wie je nog geen persoonlijke band hebt is waarschijnlijk niet snel geneigd om ‘ja’ te zeggen wanneer je haar rechtstreeks vraagt jouw mentor te zijn. De personen die jij inspirerend vindt zijn vaker wel dan niet extreem druk en krijgen regelmatig dit soort aanvragen. Kleine kans dus dat ze hier tijd voor hebben of zin hebben om een compleet vreemde op weg te helpen. Wat je wél kunt doen is eerst in contact komen met een dergelijke persoon en een persoonlijke band op proberen te bouwen. Wie weet waar dit in de toekomst toe leidt.

Kijk verder dan je eigen niche

Hoewel het een logische eerste gedachte is, hoeft jouw mentor niet iemand uit dezelfde business te zijn. Inspiratie kun je vinden in veel personen om je heen die heel ander werk doen. Het gaat vaak meer om de spirit, tenzij je op zoek bent naar sturing in precies jouw werkveld, natuurlijk. Buren, kennissen, coaches, familieleden: ze kunnen allemaal op zichzelf zeer inspirerend zijn en een goede mentor. Die oom die al jaren zijn eigen bouwbedrijf met succes leidt, kan je waarschijnlijk heel waardevolle adviezen geven over het runnen van je eigen bedrijf, ookal is het jouwe een taartenbakkerij. Bij wijze van spreken. Hetzelfde geldt ook wanneer je werkt voor een baas: je ouders zijn een stuk ouder en in die zin wijzer dan jij, ze kunnen je ongetwijfeld waardevolle adviezen geven over bepaalde keuzes en trajecten.

De juiste benadering

Zoals we hiervoor al zeiden: gewoon op iemand afstappen en ze rechtstreeks vragen of ze je mentor willen zijn schrikt de persoon in kwestie hoogstwaarschijnlijk af. Wat je beter kunt doen is de persoon om specifiek advies vragen of vragen of ze misschien een keertje koffie met je willen drinken om over onderwerp X te praten. Dit vraagt een veel kleinere commitment van die persoon en je kunt dit vanuit hier voorzichtig verder uitbouwen, totdat je het idee hebt dat diegene een soort van mentor geworden is.

Heb zelf ook iets te bieden

Niemand is geïnteresseert in een éénzijdige relatie. Zorg dus dat je zelf ook iets te bieden hebt. Wellicht kun je jouw mentor inspireren met je jonge, frisse blik op zaken of met je kennis van moderne strategieën en technieken waar de ander minder kennis van heeft. Zo maak je het voor jouw mentor ook interessant en inspirerend om met jou om te gaan en is de kans een stuk groter dat jullie verstandshouding voor langere tijd is.

Laat je dankbaarheid zien

Laat je mentor zien dat je haar waardeert en dankbaar bent door af en toe een persoonlijk bedankje te sturen wanneer je dankzij haar advies een succes boekt of iets voor elkaar krijgt. Zeg dan niet: bedankt voor je hulp!, maar wees specifiek in haar bijdrage en over het resultaat. Ook kun je, als het een heel tastbare bijdrage of groot succes was af en toe een bedankje geven in de vorm van een fles wijn, een koffietje/drankje of misschien zelfs een etentje.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *